Witold Kepinski - 23 maart 2015

Interconnect twin-datacenters verwelkomt IT-beslissers tijdens open dagen

Er is veel interesse van resellers en IT-beslissers om de energiezuinige Interconnect datacenters in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven tijdens de inloopdagen te bezoeken, aldus product manager WaiMei Yuen. “Daar krijgen ze informatie wat onze datacenter- en cloud diensten kunnen betekenen voor hun business en bedrijfsvoering.”

Bezoekers krijgen, na het maken van een persoonlijk afspraak, een totaaloverzicht in de ultramoderne en veilige datacenters van Interconnect, aldus Yuen: “We zijn de grootste datacenteraanbieder van Zuid-Nederland. Dit trekt ook grote partijen aan, waaronder telefoonprovider Vodafone.”

Partnerprogramma

Interconnect biedt ICT -dienstverleners een speciaal partnerprogramma aan, vervolgt Yuen: “Partners kunnen diensten wederverkopen, integreren met eigen dienstverlening of klanten direct bij ons aanbrengen. Per business case bepaalt de partner welke samenwerkingsvorm het beste bij hen past. We staan altijd open voor nieuwe resellers. Ze krijgen van ons ondersteuning, zoals leadgeneratie.”

De resellers en IT-beslissers die diensten van Interconnect afnemen kunnen vertrouwen op een moderne en veilige infrastructuur, hierdoor blijven diensten zoals gehoste applicaties, dataopslag en IaaS altijd beschikbaar, zegt Yuen. “Bezoekers kunnen zien dat onze energiezuinige datacenters redundant zijn uitgerust met de beste technologie en voorzieningen zoals Cold Corridors, Meet-Me-Rooms, dieseltanks en een effectieve gasblusinstallatie. De zeven indrukwekkende generatoren kunnen van dichtbij bewonderd worden. De innovatieve Direct-Free-Cooling methode, waarbij buitenlucht wordt gebruikt voor koeling, zorgt voor energie-efficiëntie van onze datacenters.”

IT-infrastructuur

Interconnect beschikt over een moderne infrastructuur die zorgt voor een hoge beschikbaarheid van IT-diensten, vervolgt Yuen. “Onze datacenters zijn uitgerust met de beste IT-merken, zoals de nieuwe Juniper Networks QFX 5100 switches. Deze zijn via een 10Gb glasvezelverbinding gekoppeld aan EX4300 ethernet switches en geconfigureerd als een Virtual Chassis Fabric. Dit stelt ons in staat om onze diensten mee te laten groeien en onze klanten te voorzien van grotere bandbreedtes. Daarnaast maakten we al gebruik van de Juniper MX serie routers voor ons core netwerk. Nu hebben we ook MX104 router aangeschaft en zodanig ingericht zodat we deze nu ook kunnen inzetten voor gateway en Layer-2 doeleinden. Om snelle en veilige dataopslagdiensten te kunnen blijven bieden hebben we onlangs twee IBM FS840 flash opslagsystemen en Tivoli Storage Manager aangeschaft. Hierdoor bieden we een hoge beschikbaarheid van data en applicaties, dat is belangrijk door toename van online data en de 24-uurs economie.”

Speciale aanbieding

Volgens Yuen zijn de Interconnect datacenters ideaal als uitwijklocatie. “Het datacenter in Eindhoven staat twintig meter meter boven NAP en heeft een goede verbinding met het Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) knooppunt in Amsterdam. We zijn ook goed vertegenwoordigd in andere datacenters zoals TeleCity-1, TeleCity- 2 en Surfsara in Amsterdam. We denken mee en adviseren de klanten, bijvoorbeeld over een maatwerk oplossing. Tijdens de inloopdagen kunnen we dit met alle geïnteresseerde IT-beslissers bespreken. We hebben voor hen een speciale aanbieding; als ze bij ons diensten afnemen betalen ze geen set-up kosten. Omdat Interconnect dit jaar 20 jaar bestaat zullen er nog veel meer van dit soort mooie acties volgen.”

Meer informatie:  http://www.interconnect.nl/Datacenter-Inloopdagen of 073 - 88 000 00