Wouter Hoeffnagel - 22 maart 2015

Twitter voor de rechter wegens discriminatie op basis van geslacht

Een voormalig medewerker sleept Twitter voor de rechter wegens discriminatie op basis van geslacht. Besluiten over promoties zouden binnen het bedrijf door onduidelijke geheime commissies worden genomen, wat ertoe leidt dat mannen worden voorgetrokken.

Mashable meldt dat de rechtszaak is aangespannen door Tiny Huang, een programmeur die sinds 2009 voor Twitter werkte. De vrouw is een class action-rechtszaak begonnen, waar andere werknemers van Twitter zich bij kunnen aansluiten. De verhouding tussen mannen en vrouwen zou door de discriminatie ver te zoeken zijn. 30% van de werknemers van Twitter zou een vrouw zijn, terwijl dat percentage onder de technische staf zelfs op slechts 10% ligt.

Huang zelf stelt overigens bij Twitter te zijn ontslagen. Dit zou zijn gebeurd nadat zij in een mail naar Twitter-CEO Dick Costolo haar frustraties over de slechte positie van vrouwen binnen het bedrijf had gedeeld. Twitter stelt echter dat Huang helemaal niet is ontslagen, maar juist zelf bij het bedrijf is vertrokken.