Redactie - 16 maart 2015

HP organiseert Europese hackathon Hack4Europe

HP organiseert Hack4Europe, een hackathon voor regionale start-ups. Met de hackathon wil HP de digitalisering van de Europese economie en de groei van de industrie stimuleren.

Programmeurs kunnen tijdens Hack4Europe verschillende prijzen winnen, waaronder een bezoek aan de HP Labs in Palo Alto, Californië. Programmeurs worden gevraagd applicaties te ontwikkelen die innovatie, economische groei en sociale integratie in Europa bevorderen.

Apps coderen met HP Helion Development Platform en HP Haven OnDemand
Teams en individuele deelnemers in vijf landen (Frankrijk, Duitsland, Italië, Verenigd Koninkrijk en Spanje) krijgen twee maanden de tijd om apps te coderen door gebruik te maken van het HP Helion Development Platform en HP Haven OnDemand. Prijzen voor de beste prototypes worden tijdens de finale in juni uitgereikt door de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Axelle Lemaire, op het ministerie van Economische Zaken in Parijs.

De hackathon wordt georganiseerd door Agorize in samenwerking met Epitech (het Europese instituut van Technologie) en het Franse ministerie van Financiën en Economie. Hack4Europe verbindt de Europese programmeurs met regionale start-ups en internationale bedrijven zoals HP.

Data-gedreven applicaties ontwikkelen
Alleen of in een team ontwikkelen deelnemers van Hack4Europe data-gedreven applicaties met meer dan 50 API’s van www.idolondemand.com, het Platform-as-a-Service product in de HP Haven OnDemand suite. Het product maakt het mogelijk spraak van audio en video om te zetten in tekst in zeven verschillende talen. Andere opties zijn optische tekenherkenning en tekst- en sentimentanalyse. Om er zeker van te zijn dat de apps compliant zijn met lokale data veiligheidseisen wordt alles in het land zelf ontwikkeld.

In alle deelnemende landen wordt een kick-off evenement georganiseerd waar deelnemers hun voorstellen kunnen presenteren en feedback kunnen krijgen op hun ideeën. Uiteindelijk worden de tien meest innovatieve projecten geselecteerd voor de eindpresentatie. Als hoofdsponsor van Hack4Europe nodigt HP de winnaar van de “Make it matter – social positive applications and impact”-categorie uit voor een bezoek aan de HP Labs in Palo Alto. Daar organiseert HP een ontmoeting met HP executives en zal hun applicatie verder ontwikkeld worden met de HP Helion en HP Haven Big Data Analytics platforms.

Voeden van groei
“Het voeden van de groei van de softwareindustrie is een fundamenteel deel van HP’s cloudvisie voor Europa. Vooral met jonge professionals en start-ups,” zegt Xavier Poisson, EMEA vice president, cloud computing, HP. ”We hebben ons gericht op het ondersteunen van de Europese Commissie in hun doelstelling om de Europese economie te digitaliseren. Waarbij wij ons vooral richten op het creëren van banen en het stimuleren van creativiteit en competitie in de regio.”