Redactie - 03 maart 2015

MWC: Facebook wil nauwer samenwerken met Google om de hele wereld op internet te krijgen

Mark Zuckerberg (foto) hield op het Mobile World Congress in Barcelona een toespraak over het belang van Internet.org, het initiatief dat Facebook in 2013 lanceerde om de hele wereld op het internet te krijgen. Hij werd er geflankeerd door vertegenwoordigers van de operatoren Telenor, Airtel Africa en Millicom.

Samenwerken

Op de vraag of er een samenwerking mogelijk is met Project Loon van Google, een gelijkaardig project waarbij gebruik wordt gemaakt van door de wind voortgedreven ballonnen in de stratosfeer, antwoordde Zuckerberg dat hij 'dolgraag' meer wil samenwerken met de zoekgigant.

'Toen we de internet.org app lanceerden in Zambia met onze partner daar, was een van de apps die we mee lanceerden Google Search, omdat zoeken een belangrijke functie is,' zei de Facebookoprichter en -CEO volgens TechCrunch.

Wel voegde Zuckerberg daar volgens de technologienieuwssite fijntjes aan toe dat '90 procent van de mensen in de wereld al binnen het bereik van een netwerk wonen. Het is sexy om te praten over satellieten en dergelijke, maar het echte werk gebeurt hier,' zo verwees hij naar het Mobile World Congress.

Saai

Niet iedereen in de zaal was even geboeid door de voorstelling, zo blijkt uit foto's die op Twitter circuleren. Nadat de drie partners van Facebook Zuckerberg hadden vergezeld en om beurt het woord namen, vielen verschillende mensen in het publiek in slaap of verlieten ze de zaal, meldt Business Insider.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024