Witold Kepinski - 27 februari 2015

Pebble introduceert smartwatch Pebble Time via Kickstarter

Pebble komt met een nieuw horloge: Pebble Time. En dit via hetzelfde platform dat drie jaar geleden de wereldwijde lancering van Pebble-smartwatches mogelijk maakte: Kickstarter.

Pebble Time heeft een nieuw e-paper-kleurenscherm. De tijd is altijd in beeld en is het scherm ook buiten in de zon goed afleesbaar. Vergeleken met een lcd- of oled-scherm, is het energieverbruik minimaal, waardoor de batterij van Pebble Time tot zeven dagen meegaat.

Pebble Time werkt met iPhone 4s en nieuwere iPhones, die draaien op iOS 8. Ook alle Android 4.0+-telefoons van onder meer Samsung, HTC, Sony, LG, Google, Motorola, Xiaomi en meer werken met Pebble Time.

Pebble Time is leverbaar in drie kleuren voor $159, exclusief bij Kickstarter. Hij wordt in mei 2015 wereldwijd verzonden aan de crowdfunders. Later dit jaar is Pebble Time beschikbaar in de retail en online verkrijgbaar via www.getpebble.com en in winkels wereldwijd voor $199. In Nederland is Pebble Time naar verwachting rondom september in de retail verkrijgbaar.