Wouter Hoeffnagel - 19 februari 2015

ABN Amro trekt stekker uit crowdfundingplatform Seeds

ABN Amro stopt met het crowdfundingplatform Seeds. Bedrijven konden via het platform geld ophalen bij investeerders, die rente kregen op basis van de omzet die gerealiseerd wordt door het bedrijf waarin zij geïnvesteerd hebben. De bank stelt nog steeds in crowdfunding te geloven, maar hierbij een andere rol te willen spelen.

Die heeft Arthur de Graaf, CEO van Seeds, bekend gemaakt aan Sprout. Seeds heeft een turbulent leven gekend. Het platform werd in 2012 als pilot gelanceerd, maar verdween na deze periode weer uit de lucht. Een jaar later werd het platform opnieuw gelanceerd, ditmaal voor het grote publiek. Anderhalf jaar later trekt ABN Amro nu dus de stekker uit het project.

In totaal hebben zeven bedrijven financiering ontvangen via Seeds. Deze bedrijven ontvingen ieder enkele tienduizenden euro’s van investeerders. Seeds blijft bestaande investeerders en ondernemers ondersteunen. ABN Amro zet echter een stop op nieuwe campagnes via het platform. De bank stelt een andere rol te willen gaan spelen in crowdfunding. Het bedrijf gaat klanten adviseren over de mogelijkheden van crowdfunding en hen daarnaast adviseren over platformen die het best past bij de wensen van klanten.