Wouter Hoeffnagel - 11 februari 2015

Een derde van de HR-managers verwacht salarissen dit jaar te zien stijgen

85% van de Nederlandse HR-managers kent dit jaar bonussen toe. Ruim een derde van de managers verwacht daarnaast dat het salaris van bestaande medewerkers in 2015 stijgt.

Dit blijkt uit onderzoek van arbeidsbemiddelaar Robert Half onder 200 Nederlandse HR-managers. 36% van de Nederlandse HR-managers verwacht dat de salarissen van bestaande werknemers stijgen in 2015. Dit is 9% meer dan in 2014. Nederland zit hiermee rond het Europese gemiddelde. Koplopers zijn het Verenigd Koninkrijk en Duitsland met respectievelijk 49% en 48%. België sluit de rangen met 24%.

Bonussen
Maar liefst 85% van de Nederlandse HR-managers geeft aan bonussen toe te kennen aan werknemers in 2015. 11% van de managers verwacht daarnaast deze bonussen te verhogen.

"Een oplevende economie zorgt voor meer kansen op de arbeidsmarkt. Een logisch gevolg is dat steeds meer werknemers op zoek kunnen gaan naar een nieuwe uitdaging”, vertelt Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland. “Het inkomen blijft voor veel werknemers erg belangrijk. Er is dan ook een grotere kans dat werknemers sneller een nieuwe baan aanvaarden bij een andere werkgever wanneer die interessante(re) voorwaarden biedt. Veel bedrijven erkennen dat salarisverhogingen en het toekennen van bonussen dan ook essentieel zijn om talent te behouden."