Witold Kepinski - 10 februari 2015

Microsoft ondersteunt homohuwelijk en gelijke rechten voor lesbiennes, gays, bisexuelen en transgenders

Het homohuwelijk en gelijke rechten voor lesbiennes, gays, bisexuelen en transgenders is goed voor de business, in ieder geval voor Microsoft. Dit meldt Brad Smith, General Counsel & Executive Vice President, Legal and Corporate Affairs van Microsoft in een blog.

Volgens de Smith ondersteunt Microsoft het homohuwelijk en dat zouden ook andere bedrijven moeten doen. Zo laten ze zien dat ze diversiteit binnen bedrijven en gelijke rechten voor LGBT (lesbian, gay, bisexual & transgender) ondersteunen. Klanten zijn eenmaal ook divers, dat moeten bedrijven dan ook zijn.

Smith zegt dat Microsoft tijdens het World Economic Forum in Davos in Zwitserland zich sterk heeft gemaakt voor de LGBT groep en het homohuwelijk. Microsoft voert sinds 2012 actief campagne voor het homohuwelijk in de staat Washington waar het bedrijf zijn hoofdkwartier (Redmond) heeft staan.

In 2014 was er kritiek van Democraat en zwarte mensenrechtenactivist Jesse Jackson op het HR-beleid van Microsoft. Hij verzocht om voor meer diversiteit, zoals meer vrouwen en minderheden, in het topmanagement te zorgen. Van de twintig techbedrijven die zijn Rainbow Push Coalition group onderzocht hebben elf uitsluitend blanken (witte boorden) in de top zitten. Van alle doorgelichte 189 topmanagers waren er drie zwart, eentje was een latino, 153 waren blanke mannen en 36 waren vrouw. Jackson pleit voor een Equal Employment Opportunities Report (EEO). Nadella zei dat diversiteit hoog op de agenda staat en dat er jaarlijks EEO informatie wordt gegeven.

47 procent van de 61.000 Microsoft werknemers is een blanke man. Dit staat in een pdf-publicatie over het diversiteitsbeleid van Microsoft. Hierbij laat het bedrijf zien dat er ook vrouwen en mensen met een Latijns-Amerikaanse, Aziatische of Afrikaanse achtergrond in dienst van het bedrijf zijn.

WK