Redactie - 05 februari 2015

Zencap helpt Nederlandse MKB-bedrijven aan financierders

Het platform Zencap gaat Nederlandse MKB-bedrijven toegang geven tot bedrijfsfinanciering. De online marktplaats biedt MKB-bedrijven de mogelijkheid leningen af te sluiten zonder tussenkomst van banken, wat de organisaties in staat moet stellen te groeien en investeren. Door een alternatief te bieden voor traditionele bancaire financiering wil Zencap een bijdrage leveren aan de versterking van het MKB in Nederland. Zo wordt 50 procent van alle kredietaanvragen van het kleinbedrijf afgekeurd.

Nederland is het derde land waar Zencap wordt gelanceerd. Het platform maakt MKB-bedrijven voor hun financiering minder afhankelijk van banken. “Nederland telt meer dan 800.000 actieve MKB-ondernemingen en het MKB is goed voor circa 60 procent van de omzet in het bedrijfsleven. Sinds de crisis is de kredietverlening aan het MKB sterk gedaald. Banken zijn, ook als gevolg van strengere regelgeving, terughoudend met het verstrekken van krediet. Voor een grote groep MKB-bedrijven is het dan ook niet eenvoudig om krediet te krijgen”, vertelt dr. Christian Grobe, oprichter en CEO van Zencap. “Zencap biedt deze ondernemers een alternatief en is een aanvulling op bestaande financieringsvormen.”

Kredietvoorwaarden
Om in aanmerking te komen voor bedrijfskrediet van Zencap moeten bedrijven aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten bedrijven minstens twee jaar bestaan en een omzet hebben van minimaal 100.000 euro. Het aanvraagproces neemt circa een kwartier in beslag. Alle benodigde documenten kunnen via de website worden geüpload. Zencap belooft ondernemers binnen 48 uur een reactie te geven op hun kredietaanvraag. 

Ondernemers die een kredietaanvraag indienen krijgen van Zencap een aanbod. Zodra de ondernemer dit accepteert, wordt de kredietaanvraag vrijgegeven op de online marktplaats van Zencap. Investeerders kunnen vervolgens op de aanvraag reageren en geld steken in het MKB-bedrijf.

Kloof overbruggen
“Met ons aanbod van bedrijfskredieten overbruggen we een kloof in de financiering van MKB-bedrijven. Zo stellen we het MKB - de ruggengraat van de Nederlandse economie - in staat te groeien en te investeren. Ondernemers krijgen via onze online marktplaats snel en eenvoudig toegang tot zakelijke kredieten en profiteren van efficiënte processen, waardoor we een kredietaanvraag snel kunnen beoordelen”, vertelt Jeroen Broekema, Country Manager van Zencap Nederland.