Wouter Hoeffnagel - 31 januari 2015

De routine van werknemers op een perfecte werkdag

Wanneer presteren werknemers het best? De routine die zij op werkdagen hanteren speelt hierbij zeker een rol. Iedere dag om 06:30 opstaan en voor werk sporten is een belangrijk onderdeel van de perfecte routine voor een werkdag.

Dit zegt althans de Huffington Post in een infographic die is ontworpen door Alissa Scheller. De infographic geeft een volledig schema voor de routine die werknemers op een perfecte werkdag zouden moeten hanteren. Deze routine zorgt ervoor dat werknemers goed zijn uitgerust en optimaal productief zijn. Het kan dan ook lonen een dergelijke routine onder medewerkers te stimuleren.

7 tot 8 uur slaap
Werknemers zouden dagelijks 7 tot 8 uur slaap moeten krijgen. Wie wakker wordt doet er daarnaast verstandig niet direct zijn e-mail te checken, maar apparaten juist even links te laten liggen. Om te zorgen dat de rest van de dag soepel verloopt zou om 09:00 uur moeten worden begonnen met het opstellen van een schema voor de rest van de dag.

Ook social contact speelt een belangrijke rol. Rond een uur of 10:00 zouden werknemers dan ook even een momentje moeten inlassen om sociaal contact te hebben met collega’s. Ook tijdens de lunch even naar buiten voor een frisse neus helpt de productiviteit hoog te houden.