Witold Kepinski - 21 januari 2015

Protinus IT wint deel aanbesteding IUC-Noord rond Server, Storage en Netwerkcomponenten

Protinus IT is medewinnaar van IUC-Noord aanbesteding Server, Storage en Netwerkcomponenten. Andere winnaars zijn Scholten Awater en SCC.

IUC-Noord (Inkoop Uitvoeringscentrum) vormt sinds 1 juli 2013 de tweede interdepartementale inkooporganisatie binnen het Rijk. Ze is organiek onderdeel van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). IUC-Noord bedient vanaf 1 juli 2013 het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) en OCW als klanten.

In het kader van deze aanbesteding draagt IUC-Noord zorg voor het inkoopproces van server, storage, netwerkcomponenten, racks, kabels, accessoires en housing ten behoeve van:
• Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO);
• Overheid Datacenters Noord (ODC-Noord);
• Dienst ICT Uitvoering (DICTU).

ODC-Noord
In het kader van het Uitvoeringsprogramma Compacte Rijksdienst brengt het Rijk 66 datacentra terug tot vier grote locaties. Overheidsdatacenter Noord (ODC Noord) is het tweede datacenter dat nu is geopend. Ze is eigendom van het ministerie van OCW en is organiek onderdeel van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het gaat in eerste instantie ruimte bieden aan de servers van Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), de Rechtspraak, Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), Rijksdienst Wegverkeer (RDW), Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten (BPR), de provincie Groningen, de gemeente Groningen en de ministeries van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De Raamovereenkomst is gegund aan 3 marktpartijen die in mini-competitie zullen staan. De looptijd bedraagt 3 jaar plus de mogelijkheid van verlenging met 1 jaar.

Marcel Nulden (foto), Algemeen Directeur van Protinus IT is enorm verheugd met de opdracht. “Wij ervaren deze gunning wederom als een erkenning van ons business model. Het sourcingmodel van Protinus IT ontsluit de beste en meest gespecialiseerde datacenter integrators met alle benodigde diepteskills. Samen met onze partners zullen wij de IUC-Noord klanten optimaal bedienen. Wij ontsluiten voor IUC-Noord niet zomaar distributieketens, maar waardeketens. Wij vinden dat klanten per behoeftestelling recht hebben op de beste toegevoegde waarde die in de markt beschikbaar is. Precies dát beogen wij met het Protinus sourcingmodel”.

Door: Witold Kepinski

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024