Redactie - 20 januari 2015

Zorgorganisatie verwacht kostenbesparing op datacenter van meer dan twintig procent

Saffier De Residentiegroep, dienstverlener binnen de zorgsector, gaat gebruik maken van een door Proact geleverde hyperconverged datacenter oplossing van SimpliVity. Saffier De Residentiegroep stond aan de vooravond om het fundament van haar IT-omgeving, de IT-infrastructuur, te vervangen.  Er was geen uitwijk ingeregeld en de omgeving sloot niet meer aan bij de organisatie eisen omtrent performance. De hoeveelheid en verouderde hardware was ook een argument om naar een andere oplossing te zoeken.

Bert Hartsuiker, IT-Manager Saffier De Residentiegroep: “We hebben voor Proact en de SimpliVity Omnicube gekozen. Proact heeft ons met deze oplossing een omgeving geboden die aansluit bij onze organisatie eisen. De vernieuwde IT-infrastructuur levert Saffier De Residentiegroep een substantiële besparing op hardware en exploitatiekosten op en zorgt voor risicoverlaging door het opzetten van een uitwijk omgeving. Hierdoor kunnen wij de dienstverlening richting onze cliënten verder verhogen en wordt het beheer vereenvoudigd.”

De totaal oplossing bestaat uit drie SimpliVity Omnicubes inclusief een uitwijk omgeving. De hyperconverged systemen geven de organisatie meer controle over de IT-omgeving, realiseren een vereenvoudigd beheer door de VMware centrische benadering en verlagen het risico door de geïntegreerde back-up component binnen de oplossing. De kostenbesparing wordt gerealiseerd voor ruim 20% op hardware en ruim 40% op exploitatiekosten zoals licenties voor VMware, storage en stroom.

Lucas den Os, Managing Director Proact Netherlands: “De SimpliVity Omnicube oplossing is een mooi voorbeeld van hoe innovatie en ontzorging hand in hand gaan. Proact ontzorgt al vele organisaties binnen het zorglandschap, waaronder diverse ziekenhuizen en GGZ’s. Wij kijken er naar uit om samen met Saffier De Residentiegroep de doelstellingen op het vlak van kostenbesparingen en risicoverlaging te realiseren.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024