Wouter Hoeffnagel - 31 december 2014

Steeds meer Nederlanders aan het werk in Poolse oursourcingsindustrie

De oursourcingsindustrie in Polen doet het goed en bedient ook veel Nederlandse klanten. In de outsourcingssector is dan ook veel vraag naar Nederlandstalige werknemers. Voor steeds meer Nederlanders is dit reden in Polen aan de slag te gaan.

Johan Helfenrath werkt al vijf jaar voor verschillende dienstenaanbieders in het Poolse Krakau. Hij doet tegenover Z24 zijn verhaal over zijn Nederlandstalige collega’s. “Geen van hen heeft een achtergrond in de geleverde diensten, meestal boekhouding of ICT. Een collega was bakker in Nederland, later bewaker, en voor werk dat hij in Polen deed zou hij in Nederland nooit worden aangenomen”, zegt Helfenrath tegen de website. Zelf heeft hij geschiedenis gestudeerd, terwijl hij nu aan de slag is als accountant en credit controller.

Voor Nederlanders zou het relatief makkelijk zijn een baan te vinden in Polen, aangezien de behoefte aan Nederlandstalige werknemers groot is. De drempel voor kwalificaties zou relatief laag liggen, terwijl de drempel voor werkgevers om medewerkers te ontslaan juist hoog is.