Wouter Hoeffnagel - 26 december 2014

Ruim de helft van de werknemers is ook deze feestdagen aan het werk

Veel werknemers zijn deze feestdagen toch aan het werk. 57% van de medewerkers geeft aan de komende feestdagen per dag twee uur of meer te besteden aan werk.

Dit blijkt uit onderzoek van Zixcorp, een bedrijf dat zich richt op de beveiliging van e-mailverkeer. 76% van de respondenten geeft aan druk te voelen ook na werktijd hun e-mail te controleren. 68% noemt het daarnaast noodzakelijke persoonlijke apparaten voor werkdoeleinden in te zetten om na werktijd te kunnen werken. Bedrijven zouden hier dan ook op moeten inspelen met een passend BYOD-beleid waarmee ook deze machines worden beveiligd. Werknemers zijn overigens wel erg positief over BYOD. 75% ziet BYOD als een positieve ontwikkeling.

Vrije tijd investeren in werk
Zixcorp stelt dat veel bedrijven zich wellicht niet bewust zijn hoeveel tijd werknemers na werktijd in werk investeren. 64% van de full-time ondervraagde werknemers geeft aan op vrije dagen te werken, waarbij 22% meer dan vier uur per dag aan werk besteed. 43% van de full-time werknemers is daarnaast dagelijks na werktijd nog een uur actief voor zijn werkgever.

Werknemers richten zich thuis met name op het lezen en beantwoorden van e-mail. Zixcorp noemt e-mail de ruggengraat van hedendaagse zakelijke communicatie. Door directe toegang via mobiele apparaten helpt e-mail werknemers te allen tijde te reageren op vragen van klanten, deals af te ronden en op de hoogte te blijven van de status van een project.