Witold Kepinski - 10 december 2014

Alcatel-Lucent benoemt Willem Hendrickx tot EMEA-baas

Alcatel-Lucent heeft Willem Hendrickx met ingang van 1 januari 2015 aangesteld als verantwoordelijke van de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika.

Voordien werkte hij bij Riverbed Technology, als Senior Vice-President voor de EMEA-regio. Willem Hendrickx kan bogen op ruim 20 jaar ervaring in verkoop- en bestuursfuncties bij internationale ICT-bedrijven. Hij vervulde belangrijke leidinggevende functies op het vlak van commercieel management en bedrijfsmarketing, onder meer bij EMC en Tieto.

Bij Alcatel-Lucent wordt hij verantwoordelijk voor alle verkoopsactiviteiten en krijgt hij de operationele leiding over de activiteiten van de onderneming in de EMEA-regio, aldus Michel Combes, CEO van Alcatel-Lucent, over de aanstelling van Willem Hendrickx: “Met Willem trekken wij iemand aan met een brede ervaring in de IT- en telecommarkt. Hij heeft de perfecte achtergrond om onze doelstellingen te helpen verwezenlijken, met name de uitvoering van The Shift Plan in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daarbij willen wij onze troeven inzake innovatie aanwenden om een specialist te worden in IP-, cloud- en ultra-breedbandtoegang. Zijn commerciële inzicht in geconvergeerde technologiebehoeften zal ook enorm waardevol zijn bij het aanboren van nieuwe marktsegmenten, zoals die van de extra-grote ondernemingen.”

Willem Hendrickx heeft de Belgische nationaliteit, bezit een diploma Handelswetenschappen en behaalde een Master-diploma economie aan de Economische Hogeschool Sint-Aloysius (EHSAL) in Brussel (België).
Hij volgt Luis Martinez Amago op, die een nieuwe uitdaging aangaat binnen de Alcatel-Lucent groep.

WK