Wouter Hoeffnagel - 19 november 2014

Xerox stelt Sue Watts aan tot Executive Vice President van business en operations planning

Xerox benoemt Sue Watts tot Executive Vice President van business en operations planning voor Xerox Services. Momenteel wordt 57% van Xerox’ omzet gegenereerd door de Services tak. Dit aandeel moet in 2017 zijn gestegen tot twee derde.

Voorheen werkte Watts bij Capgemini als CEO voor de Amerikaanse outsourcingmarkt met wereldwijd 50.000 mensen in dienst, waarna ze doorgroeide als leidinggevende bij HR, delivery en transformatie bij Application Services. Voorafgaand aan haar periode bij Capgemini, was Watts bestuurder American Business bij Orange Business Services, een wereldwijde servicedienstverlener in IT en communicatie. Daarnaast is ze in verschillende seniorfuncties werkzaam geweest bij de wereldwijde IT- dienstverlener Unisys, waaronder als Vice President en Managing Partner van zowel World Strategic Planning en Global Outsourcing. Sue Watts studeerde in 1984 af aan de Universiteit van Indiana en voltooide haar MBA aan de Universiteit van Notre Dame.

Robert Zapfel, President van Xerox Services Business: “Sue is een veteraan in onze industrie en heeft veel ervaring met het leiden van multinationals en organisatieveranderingsinitiatieven op het gebied van business process outsourcing (BPO), applicatiebeheer en -ontwikkeling en IT-outsourcing (ITO). Als Executive Vice President gaat ze de ontwikkeling van het Xerox-aanbod verbeteren en de strategie vormgeven. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ze actief gaat bijdragen om topkwaliteit aan onze klanten te leveren en helpt de resultaten van Xerox naar een hoger niveau te tillen.”