Wouter Hoeffnagel - 18 november 2014

SUSE maakt updaten zonder herstarten mogelijk

SUSE lanceert SUSE Linux Enterprise Live Patching, een oplossing waarmee beheerders van zakelijke Linux-omgevingen systemen kunnen updaten zonder deze te hoeven herstarten. Hiervoor wordt minder downtime veroorzaakt, zijn services langer beschikbaar en wordt op kosten bespaard.

SUSE Linux Enterprise Live Patching is gebaseerd op het kGraft project. “Naast het vergroten van beschikbaarheid van diensten door kritieke kernel patches uit te voeren zonder te herstarten en de noodzaak voor geplande downtime te verminderen door regelmatig te updaten bewaakt SUSE Linux Enterprise Live Patching de beveiliging en stabiliteit door up-to-date patches aan te brengen”, zegt Matthias Eckermann, senior product manager voor SUSE.

Volledig open source
Eckermann: “Het is een volledig open source oplossing die ‘zero-interruption’ interactie biedt met het systeem en een herkenbare implementatiemethode. Het is ideaal voor missiekritieke systemen, in-memory databases, uitgebreide simulaties of snelle reparaties in een grote server farm.”

SUSE Linux Enterprise Live Patching is beschikbaar voor x86_64 servers via een abonnementsmodel. De feature wordt geleverd als onderdeel van SUSE Linux Enterprise Server 12. Klanten hebben een SUSE Linux Enterprise Server 12 Priority Support-abonnement en de Primary of Designated Support Engineer service afnemen van SUSE.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024