Wouter Hoeffnagel - 07 oktober 2014

Pink Elephant benoemt Walter Zondervan tot CIO

Walter Zondervan is aangesteld als CIO van Pink Elephant. "Walter is een ervaren informatie-architect met een uiterst praktische kijk op bedrijfsprocessen en informatievoorziening," zegt Piet van Vugt, CEO van PInk Elephant. "Wij zijn blij dat iemand met zijn expertise en ervaring het team van Pink Elephant komt versterken."

Walter Zondervan kwam drie jaar geleden voor het eerst in aanraking met Pink Elephant, toen hij vanuit Ventus werkzaam was bij een gezamenlijke klant. Hij werkte bij Ventus als informatie-architect. "Die prettige kennismaking leidde tot verdere gesprekken en inmiddels tot mijn overstap naar Pink Elephant," zegt Zondervan.

Informatiemanagement
Zondervan is sinds de jaren 90 werkzaam in de IT, waar hij met informatiemanagement als vakgebied altijd opereerde op het snijvlak tussen business en IT. Hij ziet het als zijn belangrijkste taak om organisaties zo optimaal mogelijk te laten functioneren door structuur aan de brengen in zowel de architectuur als de governance van het informatiedomein.

In zijn nieuwe rol bij Pink Elephant zal Zondervan zich zowel intern als extern gaan toeleggen op samenhang en samenwerking in het informatiedomein. Zondervan: "Pink Elephant is een complexe en snel groeiende organisatie en het is van belang om deze complexiteit terug te brengen tot de essentie. Ik doe dit door gebruik te maken van diverse theorieën en modellen op basis waarvan ik ook een eigen methode heb ontwikkeld. Het doel is een informatiestrategie te ontwikkelen die de gebruikersorganisatie en klanten optimaal ondersteunt."