Wouter Hoeffnagel - 01 oktober 2014

I.R.I.S. Nederland koppelt OpenText Application Governance & Archiving aan SharePoint bij Evides Waterbedrijf

Evides Waterbedrijf gaat de functionaliteit voor organisatiebrede samenwerking en kennismanagement koppelen aan document-, content- en records management. Het bedrijf kiest voor SharePoint èn OpenText, voorzien van een robuuste koppeling die governance en compliance waarborgt. De oplossing wordt geïmplementeerd door I.R.I.S. Nederland.

Het al in huis zijnde SharePoint werd tijdens het selectietraject aangewezen als de oplossing voor samenwerking en kennismanagement. Het regelen van records management bij SharePoint bleek echter een complexe zaak te zijn. Evides beschikt over vele verschillende typen content en documenten waar even verschillende wetgeving op van toepassing is. Vernietigingstermijnen lopen uiteen en de verwerking van klantendata en andersoortige documenten dient aan regels te voldoen. Het is voor Evides dan ook essentieel dat workflows en business rules eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd. De keuze is uiteindelijk gevallen op een combinatie van SharePoint en OpenText.

Voor deze hybride omgeving is gekozen nadat I.R.I.S. Nederland alle ruim 80 benodigde vereisten aantoonbaar kon realiseren. Ook wist het bedrijf met de oplossing ‘OpenText Application Governance & Archiving for Microsoft SharePoint’ (AGA) een passend antwoord te bieden voor records management.

Evides werkt nu aan een omgeving rondom Content Server 10, AGA en SharePoint. De bouw van deze omgeving moet medio mei 2015 zijn afgerond. Dit stelt Evides in staat de organisatie waar nodig voor te bereiden op eventueel nieuwe processen. Evides standaardiseert op twee leveranciers: OpenText en Microsoft. De implementatie van OpenText Application Governance & Archiving bij Evides door I.R.I.S. Nederland is de eerste installatie in Nederland.