Wouter Hoeffnagel - 30 september 2014

Trend Micro en INTERPOL bestrijden samen cybercrime

Trend Micro, leverancier van beveiligingssoftware, maakt bekend een driejarige overeenkomst te hebben gesloten met INTERPOL om de internationale politie-organisatie en zijn 190 lidstaten te ondersteunen met extra kennis, middelen en tactieken. Met de inzet wil Trend Micro helpen cybercrime op wereldwijde schaal te verminderen.

Het beveiligingsbedrijf gaat de komende drie jaar zijn analyses van bedreigingsinformatie met Interpol delen via de Trend Micro Threat Intelligence-service. Het doel van dit initiatief is cybercriminaliteit te onderzoeken, te ontmoedigen en uiteindelijk te voorkomen. Bovendien dient de samenwerking ertoe de kloof in de informatie-uitwisseling tussen de publieke en de private sector te dichten.

Trainingsprogramma
Daarnaast zal Trend Micro INTERPOL helpen bij het opzetten van een trainingsprogramma rond cybercrime-onderzoek. Het programma is gericht op het verbeteren van de technieken en de vaardigheden van de deelnemende landen om meer onderzoeken uit te voeren. Om deze initiatieven te ondersteunen, zal een Trend Micro security-onderzoeker plaatsnemen op het INTERPOL Global Complex voor Innovatie (IGCI) in Singapore

"We zijn er trots op INTERPOL te ondersteunen in hun belangrijke rol cybercriminaliteit in de hele wereld te bestrijden", aldus Eva Chen, CEO van Trend Micro. "Onze samenwerking met INTERPOL zal resulteren in tools, trainingen en human resources om de vaardigheden van hun team te verbeteren."

Partnerschappen in alle sectoren
Ronald K. Noble, Secretaris Generaal van INTERPOL, over de samenwerking: “Als 's werelds grootste internationale politieorganisatie heeft INTERPOL de verantwoordelijkheid partnerschappen in alle sectoren te smeden om ervoor te zorgen dat onze lidstaten toegang hebben tot de tools en middelen die ze nodig hebben om onderzoekers te helpen misdrijven te voorkomen en op te lossen. Trend Micro’s steun voor het INTERPOL Global Complex voor Innovatie zal ons in staat stellen hun expertise te gebruiken bij de ondersteuning van elk van onze 190 lidstaten in hun inspanningen om cyberdreigingen te bestrijden.”