Wouter Hoeffnagel - 30 september 2014

Colt verbindt de valutamarkten van Londen, New York en Tokio

Colt lanceert zijn nieuwe FX Liquidity Access-dienst, die marktpartijen verbindt met de valutabeurzen in Londen, New York en Tokio. Klanten krijgen hierdoor toegang tot platformen waarmee zij de valutakoersen van een specifieke bank of meerdere banken kunnen raadplegen.

“Steeds meer klanten willen kansen in nieuwe geografische markten en activacategorieën benutten. De focus van een brede groep marktpartijen verschuift hierdoor naar de wereldwijde foreign exchange-markt,” aldus Naz Dossa, vicepresident Capital Markets bij Colt. “Marktpartijen zijn voortdurend op zoek naar hogere snelheden en verbeterde efficiëntie voor hun handelsactiviteiten in een poging om beter te presteren dan de concurrentie. Low latency en wereldwijde oplossingen worden daarmee onmisbaar voor banken die hun cliënten concurrerende spreads willen aanbieden.”

Beurs in Londen
Colt biedt sinds 2011 toegang tot de beurs in Londen, ’s werelds grootste knooppunt voor de valutahandel. De uitbreiding van het dienstenaanbod van Colt naar New York en Tokio biedt klanten de mogelijkheid om hun pricing engines dichterbij hun bankplatforms te hosten, zodat ze snel en eenvoudig kunnen inspringen op kansen op de foreign exchange (FX)-markten.

FX Liquidity Access voorziet in alles van eenvoudige connectiviteit in één geografische markt tot een volledig beheerde oplossing voor valutahandel die alle drie FX-liquiditeitscentra met elkaar verbindt. De dienst maakt hiervoor gebruik van de International Business Exchange (IBX)-datacenters van Equinix in Londen (LD4), New York (NY4) en Tokio (TY3) in combinatie met managed IT services van Colt. FX Liquidity Access vereenvoudigt de service delivery voor ICT-professionals die eFX-handelskantoren wereldwijd moeten ondersteunen.

Concentreren op handelstrategieën
Dossa: “Het nieuws van vandaag geeft blijk van Colt’s streven om klanten te helpen de concurrentie voor te blijven door hen toegang te bieden tot strategische locaties. Daarmee kunnen ze optimaal profiteren van de groeiende digitalisering van de valutamarkt. De toevoeging van deze wereldwijde FX-oplossing biedt klanten aanzienlijk schaalvoordeel, omdat ze voor hun wereldwijde activiteiten niet langer verschillende leveranciers hoeven in te schakelen. Op deze manier kunnen ze zich volledig concentreren op hun handelstrategieën.”

“Naarmate het ecosysteem van Equinix voor de valutahandel groeit, merken we dat steeds meer bedrijven willen inspringen op wereldwijde kansen en actief worden in nieuwe regio’s,” aldus Stewart Orrell, directeur Global Financial Services bij Equinix. “Met de lancering van deze nieuwe dienst die in onze datacenters wordt gehost biedt Colt een uiterst waardevolle oplossing aan 800 marktpartijen aan de koop- en verkoopkant, handelskantoren en dienstverleners”.