Wouter Hoeffnagel - 30 september 2014

Oracle breidt cloudportfolio uit met zes nieuwe platformdiensten

Oracle lanceert zes nieuwe Oracle Cloud-platformservices die klanten en partners helpen bij het inzetten, uitbreiden en personaliseren van nieuwe Oracle SaaS-applicaties en het migreren van bestaande lokale toepassingen naar de Oracle Cloud. Oracle breidt zijn Oracle-cloudplatform uit met nieuwe functionaliteit voor big data analytics, integratie, procesmanagement, Java Platform, Standard Edition (Java SE), en Node.js voor server-side JavaScript.
Oracle Cloud biedt het breedste portfolio van public cloud-services via SaaS, PaaS, Data-as-a-Service (DaaS) en Infrastructure-as-a-Service (IaaS).

Het Oracle-cloudplatform biedt de basis voor de eigen SaaS-applicaties van Oracle en wordt ingezet door de wereldtop van SaaS-aanbieders. Oracle biedt ditzelfde platform aan bedrijven en ISV’s, waardoor zij profiteren van Oracle Database, Java- en Oracle Fusion Middleware-technologieën met uitgebreide mogelijkheden voor multitenancy, in-memory analytics, mobiel en social. De Oracle Cloud ondersteunt 62 miljoen gebruikers en 23 miljard transacties per dag. Oracle Cloud draait op 30.000 devices en is goed voor 400 petabytes aan storage in 19 datacenters wereldwijd.

Nieuwe platformdiensten

  • Oracle Big Data Cloud: Stelt klanten in staat om grote hoeveelheden data te analyseren en verwerken met gebruik van het Hadoop-raamwerk op een veilig, flexibel, beheerd en gemakkelijk te gebruiken infrastructuurplatform dat volledig is geïntegreerd met de Oracle-cloudservices.
  • Oracle Mobile Cloud: Stelt klanten in staat om snel grootzakelijke mobiele apps naar de markt te brengen met een mobiele cloud-backend.
  • Oracle Integration Cloud: Stelt klanten in staat om snel cloud-naar-cloud- en cloud-naar-on premise-integratie te ontwerpen, uit te voeren en te beheren met behulp van een intuïtieve browser-interface.
  • Oracle Process Cloud: Geeft bedrijven de mogelijkheid om bedrijfsprocessen te ontwerpen, implementeren, monitoren en optimaliseren met het oog op meer efficiëntie, wendbaarheid en productiviteit.
  • Oracle Node.js Cloud: Biedt klanten de mogelijkheden om snel en gemakkelijk JavaScript-applicaties in gebruik te nemen, samen met de vereiste libraries op een hoogbeschikbare en dynamisch te schalen Oracle-cloudinfrastructuur, compleet met cloudtooling voor continue integratie en applicatiebeheer.
  • Oracle Java SE Cloud: Stelt klanten in staat om snel Java SE 7- of 8-applicaties in te zetten, samen met iedere library of framework op een hoogbeschikbare en dynamisch te schalen Oracle-cloudinfrastructuur, compleet met cloudtooling voor continue integratie en applicatiebeheer.

Ondersteuningsplatform
“De cloudcomputingtechnologieën van dit moment hebben de potentie om een schat aan zakelijke mogelijkheden bloot te leggen. Om echt te profiteren van de cloud is een robuust ondersteuningsplatform nodig”, zegt Thomas Kurian, executive vicepresident of product development bij Oracle. “Met deze nieuwe set van platform-services is Oracle beter dan ooit gepositioneerd om klanten te helpen bij het realiseren van de voordelen van cloud computing. Oracle blijft zijn portfolio uitbreiden met functioneel rijke, geïntegreerde en veilige platformservices. We bouwen die op een basisset van infrastructuurservices waarmee we de ontwikkelcommunity de middelen bieden om de applicaties van morgen te creëren.”