Wouter Hoeffnagel - 29 september 2014

BT breidt datacentercapaciteit in Nieuwegein met 30% uit

BT breidt zijn datacenter in Nieuwegein verder uit. Een nieuwe serverruimte vergroot de capaciteit op locatie met dertig procent. De uitbreiding helpt BT te voorzien in de groeiende vraag naar netwerkgebaseerde IT-diensten en cloudgebaseerde applicaties. De nieuwe capaciteit moet in het voorjaar van 2015 beschikbaar zijn.

BT beschikt wereldwijd over een netwerk van meer dan 45 datacenters. Deze worden gebruikt om dienstverlening aan klanten te kunnen leveren. Denk hierbij aan het BT Compute-portfolio, waarmee gebruikers gevirtualiseerde server- en opslagcapaciteit tot hun beschikking krijgen op veilige en vooraf ingerichte cloudplatformen. Ook kan BT een private cloudplatform inrichten voor klanten. Het bedrijf bedient klanten in de Benelux vanuit datacenters in Amsterdam, Rotterdam en Nieuwegein.

“Wij verbinden mensen en diensten over de hele wereld en leveren de betrouwbaarheid, snelheid en het vertrouwen dat organisaties nodig hebben om alle mogelijkheden van de cloud te benutten. Ook geven we onze klanten controle over hun data, ongeacht of ze gebruik maken van publieke, private of hybride cloud-diensten, en helpen ze zo te voldoen aan wet- en regelgeving,” aldus Joris van Oers, CEO BT Benelux.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024