Witold Kepinski - 26 september 2014

HP opent SDN App Store

HP kondigt de beschikbaarheid van de nieuwe HP SDN App Store aan, hiermee zegt HP een nieuwe open software-defined networking (SDN) aanbod voor klanten en partners te bieden. De HP SDN App Store geeft HP’s ecosystem partners een go-to-market platform inclusief consultatie- en hulpdiensten welke het de klant mogelijk maakt om de zakelijke waarde van SDN te ontdekken, aldus de leverancier. De HP SDN App Store is beschikbaar zijn vanaf 1 oktober 2014.

Marktonderzoeksbureau IDC voorspelt dat de markt voor SDN netwerkapplicaties in 2017 1.1 miljard dollar zal bereiken, dit vergroot de behoefte aan een schaalbare open markt voor netwerkapplicatie verkopers om hun innovaties te kunnen verzilveren, aldus HP. 

De HP SDN App store is het eerste enterprise SDN applicatie ecosysteem op de markt, dit herdefinieert het netwerk businessmodel door de ontwikkelaargemeenschap een gecentraliseerd platform te bieden die het aan klanten over de hele wereld verbindt. Klanten kunnen nu gemakkelijk specifieke netwerk applicaties vinden, ontdekken en aanschaffen door ze in hun eigen omgeving te downloaden om ze te testen en uit te proberen, aldus Antonio Neri (foto), senior vicepresident en general manager HP Servers en Networking. “Onze klanten staan te trappelen om hun netwerk architectuur te transformeren tot een competitief voordeel en onze SDN applicaties maken dat nu mogelijk. Met de HP SDN App Store hebben we het laatste deel van het SDN ecosysteem voltooid. We bieden een levendige en robuuste innovatiemarkt die meer dan 5 miljoen gebruikers kent en bieden klanten hulp met de overschakeling naar SDN.”

SDN-toegepaste applicatie ecosystem
Voor bedrijven staan grote industriële technologische overgangen voor de deur, denk hierbij aan veiligheid, cloud, mobiliteit en big data. Dit maakt volgens HP SDN essentieel, het maakt het voor klanten makkelijker om succesvolle netwerken te realiseren. HP blijft zich focussen op het bouwen van een ecosysteem van partners om een oplossingsgerichte applicaties voor klanten te creëren die waarde toevoegen zonder te gecompliceerd te zijn. Voorbeelden hiervan zijn de HP Virtual Application Networks (VAN) SDN Controller, welke al ruim 3.000 keer is gedownload en de HP SDN Software Development Kit, die meer dan 5.000 keer is gedownload.

De HP SDN Application Store biedt onafhankelijke softwareverkopers een gemakkelijke manier om hun creatieve oplossingen aan te bieden op een uitgebreide markt. Tegelijkertijd biedt het IT managers die de SDN architectuur gebruiken de mogelijkheid om hun unieke netwerkuitdagingen op te lossen met behulp van deze applicaties. Om klanten te ondersteunen in het navigeren in de HP SDN App Store biedt HP vier verschillende categorieën applicaties aan: De HP Circle, met applicaties exclusief gebouwd en getest door HP; De Premium Circle, voor applicaties die veel worden verkocht en die zijn getest door zowel HP en partners; De Partner Circle, met applicaties die zijn getest door HP partners en beoordeeld door HP; De Community Circle, voor open-access en community-supported applicaties om open source en concept SDN applicaties te demonstreren.

Introductie van de eerste groep applicaties
Als onderdeel van de HP SDN App Store lancering voegt HP twee zelf ontwikkelde en zes partner applicaties toe:

BlueCat DNS Director biedt netwerk-gedreven enforcement van DNS policies aan. Dit staat veiligheidsinfrastructuren toe om volledig inzicht en controle te creëren door IP-adres managementdata tussen alle apparaten en applicaties; Ecode evolve is een orchestrator die dynamische service provisioning biedt met een ingebouwde quality of service en denial-of-service mitigator. Door het stroomlijnen van netwerk ontwerpen, veranderen van simulaties en automatische policy provisioning versnelt het alle operaties; F5 BIG DDoS Umbrella maakt het mogelijk voor klanten om netwerk-, applicatie-, DNS- en SSL DDoS beveiliging vlakbij de rand van het netwerk aan te leggen om zo dichter bij de aanvaller te zijn; GuardiCore Defense Suite biedt een zeer schaalbare SDN-gebaseerde netwerk beveiliging voor software-defined datacenters. Het detecteert en mitigeert geavanceerde en persistente bedreigingen, malware propagatie en insider aanvallen in een vroeg stadium; KEMP Adaptive Load Balancer Application, geïntegreerd met de HP VAN SDN Controller solution, levert end-to-end inzicht in netwerkpaden voor het optimaal routen van applicaties over de gehele server en het wisselen van infrastructuur. Real Status Hyperglance is een hybrid cloud en SDN simplified-management platform dat een geünificeerd, volledig interactief topologisch beeld met 360-graden navigatie, intuïtieve monitoren en context-aware controle biedt voor betrouwbare inzichten en actie. HP Network Protector maakt het mogelijk om geautomatiseerd netwerk-posture te meten en real-time beveiliging aan te bieden over Openflow-enabled netwerk apparaten. HP Network Optimizer voor Microsoft Lync biedt een geautomatiseerde levering van netwerk policy en kwaliteit van dienst om een verbeterde end-user ervaring te realiseren.

Integreren van meerdere SDN apps

HP Trusted SDN Security Deployment, beschikbaar gesteld door HP Technology Services, helpt klanten om meerdere SDN veiligheids-apps succesvol te integreren en in te zetten voor hun productie netwerk wat leidt tot simpele, gecoördineerde veiligheid met precisiecontrole. Deze Deployment is onderdeel van HP’s end-to-end Trusted Network Transformation benadering voor een veilige route naar een SDN-enabled netwerk zonder de zakelijke continuïteit aan te tasten. Informatie over verdere SDN consultatie- en hulpdiensten, zoals SDN Application en Controller Services en HP Foundation Care en Proactive Care, zijn beschikbaar in de SDN AppStore.

Ondersteunen van channel partners via de HP SDN App Store
De channel partners van HP spelen een end-to-end rol in het ondersteunen van klanten tijdens hun transitie naar SDN. Na het aanschaffen van de SDN-enabled architectuur zullen klanten werken met channel partners om te bepalen wat de juiste SDN applicatie is voor hun omgeving. Ook zullen zij een kortingscode ontvangen welke te gebruiken is in de HP SDN App Store.

HP tijdens Interop New York 2014
HP toont de HP SDN App Store en de beschikbare applicaties tijdens Interop New York van 29 september tot 3 oktober op stand nummer 121. De netwerk producten van HP worden ook gebruikt door de InteropNet Network Operations Center, een multivendor, high-speed netwerk waar de verkopers, de conferentie zalen en de bezoekers gebruik van maken.

Beschikbaarheid
De HP SDN App Store is beschikbaar zijn vanaf 1 oktober 2014.

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024