Witold Kepinski - 26 september 2014

Ebury opent Nederlandse vestiging in Amsterdam

Ebury, een Engelse financiële dienstverlener die zich vooral richt op het mkb, maakt bekend dat een eerste officiële vestiging in Nederland is geopend. Met kantoren in Londen, Madrid en nu ook Amsterdam, is Ebury beter in staat om meer middelgrote bedrijven toegang te bieden tot haar diensten en geavanceerde handelsplatform. Nu kan ook het Nederlandse midden- en kleinbedrijf de juiste financiële ondersteuning krijgen bij internationale groeiplannen.

Ebury heeft onder leiding van country manager Rob Adrichem een Nederlands team gevormd dat nieuwe klanten gaat werven. Het personeelsbestand moet over een periode van 12 maanden drastisch worden uitgebreid. De opening van een kantoor in Amsterdam vormt een belangrijke stap in de doelstelling van Ebury om de eerste keus te zijn voor middelgrote ondernemingen die internationaal willen groeien en op zoek zijn naar flexibele handelsfinanciering en valutarisico’s willen afdekken, zo meldt Ebury.

Ebury’s platform in het Verenigd Koninkrijk heeft de laatste drie jaar 5 miljard Britse Pond aan transacties verwerkt. Dit business model wordt nu toegepast om in de behoeften van het Nederlandse mkb te voorzien. Het doel van Ebury is om eind 2014 een totaal van 10.000 nieuwe bedrijven toegang te geven tot haar handelsplatform.