Witold Kepinski - 26 september 2014

Interoute ageert tegen patchkosten bij datacentra

Interoute, aanbieder van een cloudservicesplatform van Europa, maakt bekend dat klanten die gebruikmaken van de eigen datacentra van Interoute geen terugkerende patchkosten voor colocatie diensten meer hoeven te betalen. Interoute neemt daarmee nadrukkelijk stelling tegen de in de branche gebruikelijke praktijk om klanten hiervoor maandelijks vaste kosten in rekening te brengen.

Interoute schat dat het in het Verenigd Koninkrijk alleen al gaat om een totaalbedrag per jaar van tussen de 85 en 115 miljoen euro. Martijn ten Kate, Sales Director Enterprise bij Interoute: “Deze zogenaamde Patch Tax wordt wat ons betreft volstrekt onterecht aan klanten in rekening gebracht. Er zijn veel gerechtvaardigde kosten voor het beheren, onderhouden en up-to-date houden van een hoogwaardig datacenter. De maandelijkse kosten voor kabels die zijn aangesloten en waar niemand meer aan hoeft te komen, horen daar niet bij. De officiële opening van het elfde datacenter van Interoute in London is een mooie aanleiding om te breken met dit gebruik.”

Nederland loopt internationaal voorop met internettoegang. In Nederland heeft 95 procent van de huishoudens toegang tot internet (1). Dat is meer dan in de meeste andere Europese landen. Ten Kate: “De vraag naar datacentra is nog nooit zo groot geweest als nu en zal in de toekomst verder toenemen, omdat vrijwel elk bedrijf online zaken doet. Klanten als carriers en vergelijkbare dienstverleners rekenen op snelle en betrouwbare internettoegang.” Via de elf datacentra en acht virtuele datacentra wereldwijd maakt Interoute het mogelijk om overal ter wereld, dichtbij de gebruikers, snelle en betrouwbare services te leveren.

Vanaf heden betalen klanten van de datacentra en eenendertig colocatie faciliteiten van Interoute alleen nog maar voor het tot stand brengen van de patch en behoren de maandelijkse patchkosten, voor de duur van het gehele contract, tot het verleden.

(1)  http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/4DEFB273-9BC7-459B-8788-44C94175DA4B/0/2014i78pub.pdf

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024