Wouter Hoeffnagel - 24 september 2014

Digital Realty opent datacentercampus in Dublin

Digital Realty Trust, leverancier van datacenter- en colocatieoplossingen, opent een nieuwe datacentercampus in Digital Profile Park in Dublin (Ierland). Het datacenter heeft in totaal 150 miljoen euro gekost.

De nieuwe locatie van 4 hectare wordt gefaseerd ontwikkeld. De capaciteit van het datacenter moet uiteindelijk uitkomen op 15,36 megawatt, verdeeld over vier gebouwen met in totaal 7.900 vierkante meter. Tijdens de testfase met piekbelasting behaalde de locatie een PUE tussen de 1.15 en 1.18. Ter vergelijking: de PUE bij locaties met traditionele waterkoeling is ongeveer 1.6.

Connectiviteitsopties
Bernard Geoghegan, Managing Director EMEA & Azië-Pacific bij Digital Realty: “Onze investering in het Digital Profile Park in Dublin is gebaseerd op de jarenlange reputatie van Ierland als een toonaangevende locatie voor technologie en innovatie. De campus is ontworpen om lokale klanten en multinationals een uitstekende reeks van connectiviteitsopties te bieden binnen het brede Digital Realty-ecosysteem. De campus voorziet tevens in een indirect luchtoptimalisatiesysteem dat de energie-efficiëntie verbetert door de Power Usage Effectiveness (PUE) te verlagen, en daardoor de totale kosten van het gebruik voor klanten.”

Het Uptime Institute heeft voor het Digital Profile Park een Tier III-certificering afgegeven. Deze certificering biedt potentiële klanten de zekerheid dat alle elementen van een kritische infrastructuur aanwezig zijn en zorgen voor grootzakelijke prestaties. De certificering is een illustratie van de hoge eisen op het gebied van high-availability services. Digital Profile Park is het eerste TIER III-gecertificeerde datacenter in Ierland. Het heeft al de ‘excellent’-standaard gekregen van de BREEAM, dat best-practices op het gebied van duurzaam gebouwenontwerp evalueert.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024