Witold Kepinski - 20 september 2014

Red Hat neemt FeedHenry over

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, neemt FeedHenry over, een provider van mobiele applicatieplatformen voor enterprises. FeedHenry vult het portfolio van Red Hat aan, dat onder andere bestaat uit PaaS- (Platform-as-a-Service), integratieoplossingen en oplossingen voor het ontwikkelen van applicaties. Door deze overname kan Red Hat het ontwikkelen van mobiele applicaties voor publieke en private omgevingen verder ondersteunen.

FeedHenry stelt enterprises in staat mobiele appplicatieontwikkeling te versnellen en maakt backend integratie via private clouds, publieke clouds en on-premises mogelijk, aldus Red Hat. FeedHenry is een aanvulling op Red Hat’s JBoss xPaaS for OpenShift strategie, die in september 2013 is aangekondigd. Met de xPaaS-diensten voor OpenShift biedt Red Hat integratiemogelijkheden en mogelijkheden om bedrijfsprocessen te automatiseren. Daarnaast kunnen nieuwe generatie enterprise applicaties sneller ontwikkeld en gebruikt worden. Mobiele applicatiediensten zijn daar een belangrijk onderdeel van en FeedHenry biedt de veiligheid, beleidsbeheer, synchronisatie en integratie features om mobiele applicaties te ondersteunen.

Node.js

FeedHenry heeft een open en uitbreidbare architectuur gebaseerd op Node.js voor client en server side van mobiele app ontwikkeling. Het FeedHenry-platform biedt ontwikkelaars de flexibiliteit om native (Android, iOS, Windows Phone en Blackberry), hybride, HTML5 of web apps te maken. Het platform ondersteunt een breed scala aan populaire toolkits, waaronder native SDK's, hybride Apache Cordova, HTML5 en Titanium, evenals frameworks zoals Xamarin, Sencha Touch en andere JavaScript-frameworks. FeedHenry vereenvoudigt backend integratie met bedrijfssystemen, versnelt app delivery met herbruikbare connectoren en plug-ins voor systemen, zoals salesforce.com, SAP en Oracle. Ook integratie met toonaangevende mobiele applicatie en device management oplossingen, zoals AirWatch en MobileIron is mogelijk.

FeedHenry is opgericht in 2010 als een spin-out van de Telecommunications Software en Systems Group at the Waterford Institute of Technology, werkt voor klanten als Aer Lingus, Baystate Health en O2 UK en Ireland en met partners zoals Brillio, Court Square, Mubaloo, Rackspace, Telefonica en UST.

Red Hat heeft ingestemd met de overname van FeedHenry, een niet-beursgenoteerde onderneming, voor circa 63,5 miljoen euro in contanten. Dit is onder voorbehoud van bepaalde wijzigingen. De transactie wordt naar verwachting in het derde kwartaal van boekjaar 2015 gesloten, onder voorbehoud van de closing conditions.

WK