Wouter Hoeffnagel - 20 september 2014

AMS-IX, Booking.com en Brains Unlimited kanshebbers voor Nederland ICT Impact Award 2014

Branchevereniging Nederland ICT maakt de genomineerden bekend voor de Nederland ICT Impact Award 2014, die op 30 september 2014 tijdens de Avond van de Digitale Economie zal worden uitgereikt. AMS-IX, Booking.com en Brains Unlimited zijn kanshebbers.

De Nederland ICT Impact Award wordt uitgereikt aan een project of organisatie die met behulp van een ICT-toepassing een zichtbare impuls geeft aan de Digitale Economie. Genomineerd zijn:

Booking.com: Met de website en mobiele apps van Booking.com kunnen consumenten zeer eenvoudig een hotelkamer of andere accommodatie boeken. Dat kan maanden van tevoren vanuit huis, of in een opwelling via de smartphone op een terrasje. Gebruikers kunnen hun hotel uitkiezen op prijs of het aantal sterren, maar Booking.com maakt het ook heel eenvoudig om ervaringen met elkaar te delen, wat bijdraagt aan de transparantie van de accommodatiemarkt.

AMS-IX: Het belangrijkste knooppunt binnen de Nederlandse internetinfrastructuur is de Amsterdam Internet Exchange. AMS-IX koppelt zo'n 650 netwerken van bijvoorbeeld vaste en mobiele internetproviders en datacenters aan elkaar. Gekeken naar het aantal netwerken dat AMS-IX met elkaar koppelt, is het de één na grootste IX ter wereld, op basis van verwerkte data zelfs de grootste. AMS-IX is een belangrijke reden voor de snelheid en stabiliteit van de Nederlandse internetinfrastructuur en draagt daarmee bij aan de Digitale Economie.

Brains Unlimited: Onderzoek naar het menselijk brein is belangrijk om ziektes als Alzheimer, Parkinson of epilepsie beter te leren begrijpen en te bestrijden en om inzicht te krijgen in menselijk gedrag. Bij Brains heeft de ambitie om een Europees Centre of Excellence te creëren in high field MRI en neurowetenschappen. Een speciaal gebouw van Maastricht University huisvest drie krachtige hoogveld MRI-systemen, die enorme hoeveelheden data genereren. Brains Unlimited bevindt zich op het snijvlak van Healthcare, ICT en Big Data, waarbij ICT een belangrijke rol als process eneabler heeft.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024