Wouter Hoeffnagel - 18 september 2014

iOS 8: Upgrade een iPhone of iPad pas als de IT-afdeling iOS 8 ondersteunt

Een nieuw besturingssysteem voor de iPhone en iPad is gisteren door Apple beschikbaar gesteld. iOS 8 bevat een aantal nieuwe features, waaronder een reeks zakelijke features. Interessant dus voor zakelijke gebruikers. Werknemers die hun privé-apparaten echter op de werkvloer gebruiken (Bring Your Own Device) doen er verstandig aan niet direct te upgraden naar iOS 8. Niet iedere IT-afdeling ondersteunt op dit moment namelijk al iOS 8.

Adrian Kingsley-Hughes van ZDnet waarschuwt voor de gevolgen die een snelle upgrade naar iOS 8 voor werknemers kan hebben. Sommige IT-afdelingen zijn voorbereid en gebruiken software om BYOD-apparaten te beheren die al geschikt is voor iOS 8. Dit is echter zeker niet bij alle IT-afdelingen het geval. Sommige IT-afdelingen wachten nog op updates die noodzakelijk zijn om Mobile Device Management-software te voorzien van ondersteuning voor iOS 8.

Vraag voor de IT-afdeling
Werknemers doen er dan ook verstandig aan voordat zij iOS 8 installeren op hun iPhone of iPad bij de IT-afdeling van hun bedrijf na te vragen of iOS 8 al wordt ondersteund. Wie dit niet doet kan in een lastige situatie terecht komen. Het is namelijk niet mogelijk iOS 8 te downgraden naar iOS 7.1.2, de voorloper van iOS 8. Wie dus heeft geüpgraded naar iOS 8 zit vast op dit nieuwe besturingssysteem en zal dus moeten wachten tot de IT-afdeling iOS 8 ondersteunt.

De nieuwe iPhone van Apple, de iPhone 6, wordt standaard geleverd met iOS 8. Werknemers die hun smartphone willen upgraden naar dit nieuwe model doen er dus eveneens verstandig aan vooraf te controleren of iOS 8 binnen hun bedrijf al wordt ondersteund. De iPhone 6 kan vanaf 26 augustus bij Apple worden besteld.

Bron: ZDnet