Redactie - 17 september 2014

Veel medewerkers beantwoorden e-mail tijdens vergaderingen

Veel medewerkers blijken het niet zo nauw te nemen met vergaderetiquette. Medewerkers zijn tijdens vergaderen regelmatig bezig met andere dingen. Dit terwijl een ruim een kwart van de HR-managers dit onaanvaardbaar vindt. Dit blijkt uit onderzoek van recruiteringsbureau Robert Half onder 200 Belgische HR-managers.

68% van de HR-managers stelt dat het vaak voorkomt dat medewerkers tijdens vergaderingen zakelijke en/of persoonlijke e-mails lezen en beantwoorden via mobiele apparaten. Ruim een kwart van de HR-managers (26%) ergert zich hieraan en stelt dat dit onaanvaardbaar is. Deze groep is van mening dat e-mailapparaten tijdens een vergadering moeten uitstaan en/of helemaal niet in de vergaderzaal thuis horen.

Dringende mailtjes beantwoorden
41% staat minder negatief tegenover het beantwoorden van e-mail tijdens vergaderingen. Deze groep stelt dat medewerkers tijdens een wel e-mails mogen lezen en beantwoorden, maar alleen indien het bericht dringend is.

“Elk bedrijf heeft een andere etiquette die geldt tijdens vergaderingen, maar in het algemeen is het best geen e-mails te lezen en te beantwoorden tijdens een meeting. Niet enkel kunnen medewerkers hiermee het signaal geven dat ze niet geïnteresseerd zijn in wat er gezegd wordt, ze verliezen ook vaak een stuk van de inhoud van de gesprekken. Geëngageerd zijn tijdens vergaderingen verhoogt ook sterk de productiviteit van het team”, zegt Frédérique Bruggeman, Managing Director Robert Half Benelux.

Tips
Robert Half heeft een aantal tips die medewerkers helpen tijdens vergaderingen e-mail even niet te hoeven beantwoorden:

  • Zet een out of office aan als je in vergadering gaat, zo weet iedereen dat je even niet bereikbaar bent en ook niet kan antwoorden
  • Breng collega’s op de hoogte en vraag hen eventuele dringende zaken over te nemen
  • Schakel het geluid van je telefoon uit en steek je toestel weg
  • Indien een email of een telefoontje niet kan wachten: ga even buiten en excuseer je
Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14