Wouter Hoeffnagel - 11 september 2014

IT-beslissers: 'Hoog IT-security niveau is een business enabler'

46% van de IT-beslissers ziet een hoog IT-security niveau als business enabler. De groep is van mening dat IT-security één van de belangrijkste voorwaarden is om de bedrijfsvoering te kunnen innoveren. Ook de directie erkent dit als zodanig.

Dit blijkt uit onderzoek van Telindus en Cisco onder 115 Nederlandse IT-beslissers. 27% van de respondenten geeft aan nog een flinke slag te moeten maken om IT-security onderdeel uit te laten maken van het beleid. 18% geeft aan dat security al goed is geregeld en dus niet langer een topprioriteit is. 9% ziet zijn organisatie niet als target en heeft security voornamelijk als verzekeringspolis.

'Security is de basis'
Donny Snellenberg, Director Sales & Marketing bij Telindus, over de resultaten: “Security is absoluut een business enabler, omdat dit een voorwaarde is om innovaties mogelijk te maken. Denk aan BYOD/CYO, Big Data en de private/hybrid cloud, allemaal innovatieve ontwikkelingen die niet mogelijk zijn zonder de juiste securityvoorwaarden. Security is de basis voor gebruikers, eindklanten en andere stakeholders om sneller en op een efficiëntere manier toegang te krijgen tot informatie. Het is daarom belangrijk om security direct vanaf het ontwerpproces van de infrastructuur mee te nemen, security by design noemen we dat.”

“Ons onderzoek laat zien dat bijna de helft van de bedrijven zich realiseert dat security van belang is om innovatie te realiseren. Dat is goed om te zien, want security geeft klanten het vertrouwen dat voor vernieuwende toepassingen essentieel is. Zonder security zal een ontwikkeling zoals Internet of Everything zijn belofte niet waarmaken. Daarom zien we security als een geïntegreerd fundament van ons totale aanbod. Ruim een kwart zal nog flinke stappen moeten zetten. Werk aan de winkel dus, ook voor ons!”, zegt Fred Gerritse, Director Partner Organization & Commercial Segment bij Cisco Nederland.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024