Wouter Hoeffnagel - 29 augustus 2014

HR-managers gaan in tweede helft van dit jaar meer professionals werven

Nederlandse HR-managers gaan meer permanente professionals werven in de tweede helft van 2014. 43% van de managers gaat professionals werven voor vrijgekomen bestaande posities, terwijl 28% voor nieuwe functies mensen aan gaat trekken. Dit blijkt uit de ‘OfficeTeam Personeelsbarometer 2014’, een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd in opdracht van OfficeTeam, een divisie van Robert Half gespecialiseerd in het plaatsen van tijdelijke administratieve en ondersteunende professionals.

HR-managers blijken in toenemende mate vertrouwen te hebben in de groei van Nederland (77%) en de groei van het eigen bedrijf (82%). 71% van de Nederlandse HR-managers blijft het komende halfjaar dan ook nieuwe professionals werven. De managers leggen de nadruk in de tweede helft van 2014 op het behouden van het huidige personeelsbestand. Bijna de helft (43%) van de HR-managers geeft aan dat vrijgekomen bestaande posities zullen worden ingevuld in de komende zes maanden. Daarnaast stelt 28% dat er nieuwe posities binnen het bedrijf gecreëerd worden.

Voorzichtig optimisme
“Er is een voorzichtig optimisme voelbaar op de markt. Bedrijven blijven niet alleen werven voor vrijgekomen bestaande functies, ze zetten ook in op extra banen. Dit optimisme is hoogstwaarschijnlijk een gevolg van de positievere visie die bedrijven hebben op de Nederlandse economie en de economische toekomst van het eigen bedrijf”, aldus Stephan Renken, directeur Robert Half Nederland.

Ondanks de positieve vooruitzichten geeft 22% van de HR-verantwoordelijken aan dat er geen vrijgekomen posities worden ingevuld en dat er geen nieuwe functies worden gecreëerd. Dit percentage is opmerkelijk genoeg gestegen ten opzichte van vorig jaar, toen slechts 11% van de HR-managers een dergelijk antwoord gaf. Het voornemen om het aantal functies in te perken en de organisatie te verkleinen, blijft met 8% op hetzelfde niveau als in 2013.

Voorzichtig
“Veel bedrijven blijven na de crisis voorzichtig en niet in alle ondernemingen is de licht positieve kentering even goed voelbaar. Vaak proberen bedrijven de permanente personeelskosten toch nog te beperken. Er wordt in dit kader vaak een beroep gedaan op tijdelijke professionals om de productiviteit van het bedrijf op peil te houden of zelfs te vergroten,” aldus Stephan Renken.

Het vinden van het juiste personeel levert echter uitdagingen op. 83% van de Nederlandse HR-managers stelt het momenteel niet eenvoudig te vinden om de juiste en gekwalificeerde professionals te vinden, Dit is een grote zorg die ook vorig jaar al bij 87% van de HR-managers speelde. Als we kijken naar administratief en ondersteunend personeel is 66% van de HR-managers op zoek naar gekwalificeerde professionals voor bestaande of nieuwe functies. Deze groep blijkt vooral moeite te hebben met het vinden van HR-assistentie (21%), office management (20%) en administratieve ondersteuning van het salesteam (18%).

Verlies van topmedewerkers
HR-managers maken zich over het algemeen minder zorgen over het verliezen van topmedewerkers. 66% an de HR-verantwoordelijken stelt bezorgd te zijn dat hun topmedewerkers in administratieve en ondersteunende functies het komende jaar een andere uitdaging zullen zoeken. Dit is 5% minder dan een jaar geleden.

“Bedrijven die op zoek gaan naar vaste werknemers leggen de lat vaak heel hoog. Ze zijn op zoek naar het spreekwoordelijke ‘schaap met de vijf poten’: de juiste persoon die over alle gevraagde vaardigheden beschikt. Wanneer ze deze topkandidaat eenmaal gevonden hebben, willen bedrijven hen vanzelfsprekend niet op korte termijn verliezen aan de concurrentie. Een goede strategie voor het behoud van personeel staat in bijna elke onderneming hoog op de agenda. Het signaal dat de bezorgdheid hierover terugloopt, wijst wellicht op ruimte die ontstaan is om huidige werknemers meer te erkennen en beter te belonen en daarmee tevreden te houden,” zegt Stephan Renken.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024