Wouter Hoeffnagel - 27 augustus 2014

ZyXEL vereenvoudigt het beheer van access points met ZyXEL AP configurator

ZyXEL, leverancier van netwerk- en communicatieoplossingen, introduceert de ZyXEL AP configurator (ZAC). Deze configurator maakt het mogelijk in korte tijd draadloze access points te configureren. Met de ZyXEL ZAC kunnen resellers sneller voor hun klanten een sterk beveiligde draadloos netwerk met access points uitrollen en beheren.

De configurator is gericht op resellers. Klanten stellen vandaag de dag hoge eisen aan de beveiliging en toegankelijkheid van een draadloos netwerk. Organisaties kiezen daarnaast steeds vaker voor een WLAN-omgeving en beschikken hierdoor over steeds meer access points die onderhouden moeten worden. Het configureren, installeren en beveiligen van access points kan lang duren, waardoor de kosten voor klanten kunnen oplopen. De ZyXEL AP configurator zorgt dat het beheer van access points snel en eenvoudig wordt uitgevoerd tegen aanzienlijke lagere kosten.

Configurator
De ZyXEL AP configurator bestaat uit een intelligente WLAN-controller en slimme tools voor geavanceerd beheer van access points. De ZyXEL AP configurator helpt daarmee resellers meerdere access points tegelijkertijd te configureren en te onderhouden.

De interface maakt het beheer van access points in bestaande en nieuwe wifinetwerken in drie stappen mogelijk Resellers scannen alle access points op het netwerk, waarbij ze bestaande templates editten en nieuwe templates kunnen toevoegen. Security toepassingen kunnen worden toegevoegd zoals SSID, security, RADIUS, MAC filter en “L2 isolation”. Deze bestanden kunnen ook op een pc worden bewaard. Noodzakelijke firmware upgrades kunnen in een access point worden geüpload. De ZyXEL AP Configurator (ZAC) zorgt verder voor een snelle back-up van alle toepassingen.

Beschikbaarheid
ZyXEL AP configurator werkt met Microsoft 7 (32-bit, 64-bit), Windows 8 (32-bit, 64-bit) en Windows 8.1 (32-bit, 64-bit). ZyXEL ZAC ondersteunt de ZyXEL Unified Pro Access Point modellen NWA3160-N, NWA3560-N en NWA3350-N. Verder wordt de ZyXEL Unified Pro Access modellen NWA5121-NI, NWA5121-N, NWA5123-NI en NWA5301-NJ. De configurator is per direct beschikbaar.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024