Wouter Hoeffnagel - 22 augustus 2014

Aantal werklozen per vacature is het laagst sinds november 2012

Het gaat goed op de Nederlandse arbeidsmarkt. Het aantal werklozen per online vacature is in juli 2014 uitgekomen op 5,9. Dit is het laagste cijfer sinds november 2012.

Dit blijkt uit analyse van Jobfeed, een arbeidsmarktanalysetool die alle online vacatures verzamelt, ontdubbelt en analyseert. Jobfeed vergelijkt de vacaturecijfers met de werkloosheidscijfers van het CBS en geeft deze in een spanningsgraadmeter weer. De spanningsgraadmeter bestaat uit een maandelijkse ratio van het aantal werklozen per ontdubbelde online vacature.

http://executive-people.nl afbeelding 

Meeste werklozen in augustus 2013
Het aantal werklozen per online vacature was in augustus 2013 het hoogst met 8,1 werklozen per vacature. In de afgelopen 19 maanden is de spanningsgraad daarnaast niet onder de 6 geweest. Het feit dat er op dit moment 5,9 werklozen per online vacature zijn is dan ook goed nieuws.

Eerder meldde Jobfeed ook al een flinke stijging in het aantal unieke vacatures op internet. De hoeveelheid vacatures is in het tweede kwartaal van 2014 met 17% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2013.