Redactie - 20 augustus 2014

HEMA kiest voor Teradata Demand Chain Management

Teradata, leverancier van analytische data platformen, applicaties en diensten, de algemene beschikbaarheid van de nieuwste versie van zijn Teradata Demand Chain Management bekend. Deze software voorspelt de consumentenvraag en synchroniseert het vermogen van de retailer om hieraan in elk verkoopkanaal te kunnen voldoen. Hierbij actualiseert de software voortdurend de voorraadvereisten door zelfs de meest complexe supply chains.

In Nederland heeft warenhuisketen HEMA de software reeds met succes geïntegreerd. “Voor mij betekent een data driven business het vermogen om de vraag te voorspellen en de voorraad aan te vullen op basis van het feitelijk winkelgedrag van de klant. Teradata Demand Chain Management helpt ons een hoger niveau in onze klantenservice te bereiken en de voorraden te beperken”, aldus Alex Jonker, bestuurslid en Supply Chain & E-commerce Manager bij Hema.

Teradata Demand Chain Management is direct ook in de cloud beschikbaar, een implementatieoptie die data driven retailers in staat moet stellen nog sneller voordeel te halen uit de voorspellingskracht van de software zonder extra infrastructuuruitbreidingen, aldus Teradata.

Door: Witold Kepinski