Redactie - 20 augustus 2014

GiMiScale is overgenomen door Unitt Nederland

GiMiScale is voor een onbekend bedrag overgenomen door Unitt Nederland. Beide cloudbedrijven willen meer inzetten op de toenemende vraag van Public Cloud naast Private Cloud-diensten in de hogere marktsegmenten.

GiMiScale is een ‘Amazon Web Services Advanced Consulting Partner’. De organisatie beschikt over kennis en ervaring in het configureren, implementeren en beheren van ICT-diensten op basis van Public Cloud-infrastructuren terwijl Unitt de schaalgrootte, het marktbereik en de ervaring in de hogere marktsegmenten bezit om die toegevoegde waarde krachtig in de markt te zetten zo melden de twee partners. De focus van Unitt ligt op het leveren van managed services op basis van de Public Cloud van Amazon (AWS).

Doe Het Zelf 

Jethro Wallenburg, Director van GiMiScale: “De Public Cloud heeft een ‘Doe Het Zelf’-karakter dat de klant vraagt om zelf invulling te geven aan configuratie, testen, integratie met de bestaande ICT en 24/7 beheer. De meeste bedrijven kunnen dit pallet aan aanvullende vereisten niet 100% zelfstandig invullen; vaak ontbreken de hiervoor benodigde mankracht, ervaring en processen. Toch zien we bij grotere organisaties voorzichtige stappen richting de Public Cloud. Precies in dát spanningsveld ligt de toegevoegde waarde van GiMiScale.”

Managing Director van Unitt Nederland, Hans Reinhart (foto), voegt er aan toe: “Concreet biedt deze bundeling van krachten nu alle voordelen van de Public Cloud in de hogere marktsegmenten, onder de vertrouwde paraplu van Unitt’s ISO 27001-gecertificeerde organisatie en aan de hand van haar door de tijd bewezen, ITIL-gebaseerde processen."

Een onafhankelijk advies, keuze en oplossing

"We willen ons richten op de behoefte van de klant. Past bij deze klant het best de private cloud-propositie uit het bestaande Unitt-portfolio of juist de publieke cloud-propositie die voorheen door GiMiScale werd geleverd? Door deze aanpak proberen we een onafhankelijk advies, keuze en oplossing te bieden aan de klant. Dit is vrij uniek op de Nederlandse markt. Andere partijen stellen klanten services en oplossingen voor vanuit een traditionele hostingportfolio of vanuit een cloudportfolio. Wij kunnen beide leveren en klanten dus laten kiezen voor de oplossing die het best bij hen past", legt Hans Reinhart, managing director bij Unitt Nederland, uit.

Unitt blijft de markt vanuit de merknaam Unitt bedienen. De merknaam GiMiScale zal dus verdwijnen op termijn. Het personeel van GiMiScale treedt in dienst van Unitt en blijft zich bezig houden met de publieke cloud-propositie. Unitt verwacht door de overname echter flink te groeien en heeft extra personeel nodig om deze groei op te vangen. "Door de overname komen twee krachten bij elkaar: GiMiScale bedient haar bestaande klanten en heeft allerlei prospects, maar dit geldt natuurlijk ook voor Unitt. De optelsom van beide proposities is voor ons reden per direct medewerkers aan te werven", aldus Reinhart.

Door: Witold Kepinski en Wouter Hoefnagel