Redactie - 19 augustus 2014

Bechtle betreedt Scandinavische, Baltische, Australische en Nieuw-Zeelandse markt

Bechtle AG heeft een handelsovereenkomst gesloten met het in Oslo gevestigde Atea ASA en het Nieuw-Zeelandse Lexel, na eerder dit jaar een samenwerking met het Amerikaanse PC Connection te zijn aangegaan. Door deze nieuwe samenwerking denkt Bechtle haar internationale netwerk verder te verstevigen en beter te kunnen inspelen op de toenemende behoefte van bedrijven aan uitgebreide klantondersteuning op het internationale canvas.

"Middels deze regionale steun weten we voor onze internationale klanten bruggen te slaan met betrekking tot taalbarrières, koersverschillen en tijdzones ", zegt Jürgen Schäfer, COO IT E-commerce van Bechtle AG. "De samenwerking met beide partijen is de start van een internationale alliantie die we verder willen uitbreiden. Wij verwachten dat deze vorm van samenwerking toegang zal bieden tot nieuwe markten en toegevoegde waarde biedt aan onze internationale klanten. De belangrijkste voorwaarde voor samenwerking was dat we onze klanten dezelfde kwaliteit van dienstverlening konden bieden als ze gewend zijn van onze Europese vestigingen.”

Uitbreiding partnernetwerk

Bechtle is van plan om de samenwerking met partners in Europa en daarbuiten verder uit te breiden. De allianties spelen in op de huidige internationalisering en is daarom een belangrijke pijler voor de Bechtle Vision 2020. “Momenteel is het bedrijf vertegenwoordigd in 14 Europese landen, echter het toenemende aantal internationale klanten laten ons het bereik doen verbreden. " We zien een snel groeiende trend onder internationale bedrijven om hun leveranciers selecteren op basis van gedefinieerde eisen en de toegang tot internationale locaties," zegt James Napp, Managing Director in het Verenigd Koninkrijk en verantwoordelijk voor "Global Alliances" binnen Bechtle.

Met zijn klantspecifieke portal weet Bechtle, in de 14 Europese landen waar ze gevestigd zijn, het gehele inkoopproces te vereenvoudigen en kosten te besparen. Dit onder andere door XML-koppeling en e-mail workflows, aldus de Duitse IT-dienstverlener.

Door: Witold Kepinski