Redactie - 13 juni 2012

88% IT-managers ziet cultuur als grootste struikelblok voor succes samenwerken op afstand


Het overgrote deel van de CIO’s en IT-managers (88 procent) ziet cultuur als grootste struikelblok voor succesvol gebruik van samenwerkingstechnologie binnen organisaties. Op aanzienlijke afstand volgen het inrichten van procedures en de security, beide met 22 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Talk & Vision, specialist op het gebied van videocommunicatie en managed video services, in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit onder CIO’s en IT-managers.

Om draagvlak te creëren voor samenwerken op afstand moeten medewerkers leren omgaan met technologische oplossingen. Toch investeert slechts een vijfde van de organisaties in opleiding en training hiervoor. Ook blijkt uit de onderzoeksresultaten dat samenwerken op afstand door een groot deel van de respondenten als interdisciplinair vraagstuk wordt gezien, waar de betrokkenheid van de algemeen directeur (80 procent), de CIO (60 procent) en in mindere mate de HR-verantwoordelijke (43 procent) gewenst is.

Joost Deckers, Managing Director van Talk & Vision: “Het is belangrijk om als organisatie eerst te kijken naar de cultuur en het samenwerkings-DNA van de organisatie, voordat de organisatie overgaat tot daadwerkelijke aanschaf van middelen. Pas als je hier inzicht in hebt, kun je technische oplossingen aanbieden die hierbij passen en die medewerkers ook willen gebruiken. Door daarnaast medewerkers te ondersteunen met bijvoorbeeld gebruikerstrainingen is een goede basis gelegd om samenwerken op afstand uit te rollen.”

Onderzoek
Talk & Vision heeft in samenwerking met Dr. Jeroen van der Velden (Business University Nyenrode) onderzoek gedaan onder 126 CIO’s en IT-managers. Doel van het onderzoek is om te inventariseren welke beelden bestaan bij het management over het inzetten van samenwerkingstechnologie. Het gehele onderzoeksrapport is te downloaden via:www.talkandvision.nl/videoconference/intouch-consultancy/.
 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024