Redactie - 11 juli 2014

'Generatie Y werkt gemiddeld 20 uur per week buiten kantoor'


Generatie Y, de generatie die pakweg tussen begin jaren '80 en begin jaren '00 is zeer gemotiveerd voor zijn werk. 70% van de groep stelt gemiddeld 20 uur per week buiten kantoor te werken. Dit past goed bij de behoeften van Generatie Y. De groep blijkt namelijk vooral behoefte te hebben aan veel vrijheid en flexibiliteit in hun werk.

Dit blijkt uit onderzoek van RingCentral. Maar liefst 60% van de werknemers van 346 ondervraagde bedrijven stelt dat de baas verwacht dat hij of zij ook na werktijd bereikbaar is. Ongeveer 50% geeft aan dat flexibele werktijden en de vrijheid vanaf iedere locatie te kunnen werken de balans tussen werk en privé in hun leven verbeterd. Mobiele technologie staat hierbij centraal.

Grote afhankelijkheid van mobiele technologie
"Het is geen verrassing dat Generatie Y in grote mate afhankelijk is van mobiele technologie om hun flexibele en productieve werkgewoonten te ondersteunen", zegt David Berman, directeur van RingCentral. "De overgrote meerderheid verwacht eigen apparaten voor werk te gebruiken en gaat er dus niet vanuit dat bedrijven deze apparatuur leveren. Dit levert uitdagingen op voor bedrijven, die een manier zullen moeten vinden om BYOD onderdeel te maken van hun systeem voor het verstrekken van bedrijfstelefoons."

RingCentral stelt dat de behoefte van werknemers om flexibel te zijn het noodzakelijk maakt dat zij zakelijke en persoonlijke communicatie kunnen scheiden. Tegelijkertijd moeten bedrijven echter zeker stellen dat werknemers op een professionele en efficiënte manier met zowel klanten als partners communiceren. Het opstellen van een formeel BYOD-beleid en het implementeren van goede beheeroplossingen die een brede reeks apparaten ondersteunen is hiervoor volgens RingCentral noodzakelijk. Het bedrijf heeft zijn bevindingen samengevat in een infographic. Deze is hier te vinden.

WH