Redactie - 15 april 2013

Infotheek wint Kamer van Koophandel Exportprijs 2013


Infotheek Groep is uitgeroepen tot winnaar van de Kamer van Koophandel Exportprijs 2013. De award werd uitgereikt in  Hotels van Oranje in Noordwijk. Daar vond de uitreiking van de Sterkste Schakel plaats; dé ondernemingsprijs voor de meest klantgerichte onderneming van de regio Rijnland.

De Kamer van Koophandel Exportprijs is dit jaar voor het eerst onderdeel van de Sterkste Schakel verkiezing. Met deze prijs wil de Kamer van Koophandel laten zien welke kansen en mogelijkheden er zijn voor het MKB op het gebied van export.

Besparen op IT-kosten
De KVK Exportprijs werd uitgereikt aan CEO Infotheek Jordy Kool, Sales Director Infotheek Joost Kokke en Operationeel Manager Infotheek Mirjam Roos. “Met UL Transaction Security en Boska, de andere genomineerden, zaten we in een sterk deelnemersveld van ondernemingen die internationaal een sterke positie hebben verworven. Daardoor zijn wij zeer trots dat we deze prestigieuze prijs hebben gewonnen” aldus een verheugde Jordy Kool. “Wij zijn ervan overtuigd dat de behoefte aan besparen op IT-kosten niet alleen aan Nederland is voorbehouden, maar voor heel Europa geldt. Vandaar dat wij sinds 2009 buitenlandse verkoopkantoren hebben geopend in België, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Vanuit die kantoren bedienen wij succesvol meerdere Europese landen. Op dit moment staat de opening van drie andere buitenlandse kantoren op de planning.”
Infotheek levert allerlei type IT-hardware, zoals PC’s, notebooks, printers, servers, storage, mobile devices en aanvullende diensten.

Beloning voor iedereen
Operationeel Manager Mirjam Roos ziet de KVK Exportprijs als een beloning voor iedereen binnen de organisatie. ”We hebben met elkaar er voor gezorgd dat we ook internationaal ons besparingsconcept goed konden uitrollen. Zowel in binnen- en buitenland heeft iedereen binnen de organisatie daaraan bijgedragen. We zien deze prijs daarom als beloning voor iedere werknemer bij Infotheek. Dit stimuleert en motiveert om onze klanten zowel nationaal als internationaal op deze manier van dienst te zijn, want uiteindelijk gaat het daar echt om; de klant zo goed mogelijk helpen kosten te besparen.”

Dit jaar werd de KvK-Exportprijs Rijnland voor het eerst uitgereikt. Deze onderscheiding maakt onderdeel uit van De Sterkste Schakel; de ondernemingsprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de meest klantgerichte onderneming van de regio Rijnland. Met de KvK-Exportprijs worden innovatieve ondernemers en hun ondernemingen uitgelicht die met hun producten of diensten nieuwe markten weten aan te boren. Met deze prijs vraagt de Kamer van Koophandel aandacht voor  de kansen en mogelijkheden die er zijn voor het MKB op het gebied van export.