26-06-2012

Nieuw NetApp-systeem vergroot flexibiliteit storage

Deel dit bericht


Het mondiale bedrijfsleven gaat een nieuw tijdperk in, waarin flexibele IT cruciaal is. Vanwege de sterke concurrentie, de mondiale 24-uurseconomie en de noodzaak om met data een concurrentievoordeel te behalen, moet de CIO zorgen voor een flexibele bedrijfsinfrastructuur die is afgestemd op een uiterst dynamische bedrijfsomgeving. Klanten willen sneller, efficiënter en productiever zakendoen. Daarvoor moeten ze hun manier van denken aanpassen en de oude IT-methoden, waarin complexiteit, hoge kosten en inefficiency nog een grote plaats innemen, loslaten.

Tegenwoordig is een flexibele IT-infrastructuur geen utopie meer. In samenwerking met zijn partners heeft NetApp een nieuw systeem geïntroduceerd waarmee klanten hun storage-infrastructuur fundamenteel anders kunnen opzetten en beheren, waardoor deze flexibeler wordt. NetApp bouwt hierbij voort op jaren van storage-efficiency en clusterinnovatie, nieuwe platformfuncties, producten en technologieën dankzij de nieuwste editie van Data ONTAP-software (het grootste geïnstalleerde storagebesturingssysteem in de branche). Daarmee stelt NetApp IT-beheerders in staat om sneller te reageren op veranderende bedrijfseisen, voortdurend operationeel te blijven en te groeien zonder beperkingen.

De nieuwste versie van Data ONTAP is weer een mijlpaal in de geschiedenis van innovatie, die de basis blijft vormen voor nieuwe technieken op het gebied van bedrijfsdatamanagement. Nu zorgt NetApp opnieuw voor een storagerevolutie door de introductie van een flexibele data-infrastructuur. Hierdoor kunnen IT-organisaties de rendabiliteit van IT veranderen en de onvoorspelbare datagroei en dynamische bedrijfseisen bijhouden met één infrastructuur die evolueert naargelang hun bedrijf groeit en serviceniveaus veranderen. Door uitgebreid datamanagement te combineren met de architectuurvoordelen van clustering, maken klanten IT Intelligent, Immortal en Infinite.

Intelligent datamanagement: storage kan intelligent en zelfbewust worden gemaakt om direct te kunnen reageren op de snel veranderende bedrijfseisen.

  • Service-automatisering en analyse: zelfbeheerde storage zorgt voor het naadloos uitbreiden van de capaciteit (en niet van personeel) met de end-to-end zichtbaarheid die zorgt voor een storage-infrastructuur met functies voor het beheren, automatiseren en analyseren van data.
  • Storage-efficiency: kostenbeperking in een tijdperk van enorme groei betekent dat storage-efficiency geen luxe voorziening is, maar een basiseis om elke kans op kostenbeperking te benutten terwijl de IT-prestaties worden gehandhaafd of verhoogd.
  • Virtual Storage Tiering: om een continu gebruikte applicatie voortdurend beschikbaar te houden, moet zonder vertraging kunnen worden gereageerd op basis van data. Storage moet worden geoptimaliseerd voor meer flexibiliteit, lagere kosten en maximale efficiency. Een zelfbeherende servicelaag op basis van data maakt een storagepool met verschillende media mogelijk, om “hot” data op flashstations en minder actieve data op SATA-drives te onderhouden. De intelligentie is ingebouwd in Data ONTAP met volledige Flash Pools: ideaal voor meerdere en uiteenlopende workloads, waarvoor geen complexe dataclassificatie nodig is.

Immortal - toekomstbestendig: data gaan langer mee dan de levensduur van de afzonderlijke componenten van de infrastructuur, zodat wordt gewaarborgd dat activiteiten niet worden onderbroken en data permanent beschikbaar zijn.

  • Activiteiten zonder onderbrekingen: NetApp levert een storageomgeving die altijd beschikbaar is. Geen uitvaltijd betekent dat cruciale bedrijfsomgevingen, zoals Microsoft® Exchange, SharePoint®, SQL Server®, Oracle®, SAP®, VMware®, Citrix en Red Hat, niet offline gaan voor periodieke upgrades, onderhoud, add-on's en zelfs de volledige vervanging van de hardware en dus online blijven.
  • Geïntegreerde databeveiliging: bedrijven moeten gecontroleerde toegang tot cruciale data mogelijk maken; voor de beveiliging van zowel data als apparatuur zijn meerdere beveiligingspunten nodig. Beveiliging op meerdere niveaus voorkomt dat onbevoegden toegang hebben tot data en helpt bij het voldoen aan strenge voorschriften voor data in opslag.
  • Ingebouwde databeveiliging: ‘instellen en vergeten’ dataprotectie zorgt voor meer bedrijfsefficiency door menselijke fouten uit te sluiten. Het is niet meer nodig om voortdurende aanpassingen te maken in de architectuur, storagesystemen en protectiepolicy's om aan serviceovereenkomsten te voldoen.

Infinite - onbeperkt schaalbaar: klanten kunnen hun bedrijf laten groeien in de wetenschap dat hun storageprestaties, -capaciteit en -schaalbaarheid het tempo onbeperkt kunnen bijhouden, waardoor de investeringen en voorzieningen op hun bedrijf zijn afgestemd.

  • Naadloos schalen: efficiënt schalen wil zeggen dat er niet méér personeel hoeft te worden ingeschakeld om de omgeving te beheren en dat er geen prestaties of capaciteit hoeven te worden opgeofferd. Oneindige volumes creëren één volume dat als één schaalbare entiteit kan worden uitgebreid tot 20 PB.
  • Uniforme architectuur: één architectuur voor vele, uiteenlopende workloads geeft klanten de flexibiliteit om veranderingen in storage-eisen op te vangen. NetApp introduceerde de eerste Unified Storage-architectuur in de branche en Data ONTAP is momenteel het enige uniforme schaalbare platform dat voorziet in uitgebreide functies voor datamanagement en dataprotectie met clustertechnologie. Hierdoor kunnen klanten zowel low-end als high-end systemen naadloos uit- of opschalen in één cluster. Voor externe kantoren is er bovendien Data ONTAP Edge, een voordelig storagesysteem dat draait op een virtuele machine op het VMware vSphere®-platform en dat is bedoeld als aanvulling op de NetApp® FAS en V-serie opslagsystemen, waarmee wordt voorzien in direct-attached storage. 
  • Veilige multi-tenancy: door veilige scheiding van data in cloudomgevingen wordt virtualisatie naar een hoger plan gebracht en wordt een brug naar cloudcomputing gevormd. De hechte samenwerking tussen NetApp, Cisco en VMware heeft geresulteerd in een veilige multi-tenancy-oplossing om gedeelde IT-infrastructuren te scheiden van servers voor storage.

Tags

Storage