06-04-2012

Retailketens centraliseren ERP

Deel dit bericht


Ardenberg BV, eigenaar van onder andere de schoenformules Dr. Adams en Van Dalen, heeft een overeenkomst gesloten met IT-leverancier ACA uit Eindhoven. Het concern heeft hierbij gekozen voor de automatisering van drie van zijn winkelformules op basis van ERP-oplossing Retailium van ACA. Zowel het hoofdkantoor als de in totaal ruim 70 winkels van Ardenberg worden de komende maanden geautomatiseerd door ACA. Hierbij gaat het om de implementatie van cross-channel ERP-oplossing Retailium voor de formules Dr. Adams, Van Dalen en Bitter. Het internetbedrijf Divide uit Zoetermeer wordt ingeschakeld om samen met ACA een geïntegreerde e-commerce omgeving voor deze drie formules op te zetten.
Ardenberg gelooft heilig in een sterke combinatie van bricks en clicks. Divide zal daarom voor elk van de drie formules van Ardenberg een nieuwe webshop ontwikkelen. Deze webshops worden geïntegreerd met Retailium om de cross-channel ambities van het concern te ondersteunen. Kooman licht toe: “De integratie van fysieke winkels en online shops zorgt ervoor dat straks niet alleen de verkopen in onze winkels, maar ook de verkopen via onze webshops automatisch logistiek en financieel worden verwerkt. We zijn er dan ook van overtuigd dat de gekozen oplossing ons zal helpen bij het creëren van synergie tussen beide kanalen.”
Ardenberg heeft met name gekozen voor Retailium vanwege de complete functionaliteit van de oplossing en de continuïteit die ACA en Divide bieden. Deze continuïteit wordt gewaarborgd door een vooruitstrevende visie en continue productontwikkeling en -innovatie. “Op basis van de gesprekken met ACA en Divide en verschillende persoonlijke demonstraties hebben wij veel vertrouwen gekregen in de totaaloplossing van beide partijen. De projectaanpak die gehanteerd wordt en de vele mogelijkheden die de oplossing biedt spreken ons erg aan”, aldus Kooman.
Ardenberg is de houdstermaatschappij van vier specifieke formules op het gebied van schoenen, kleding, outdoor en sports wear. Dit zijn de formules Dr. Adam's, van Dalen, Bitter, en Nike. Bij de organisatie zijn ruim 550 mensen in dienst, fulltime en parttime. Ardenberg is een dynamische organisatie met veelal jonge medewerkers. Op het hoofdkantoor dat gevestigd is in het winkelcentrum van Amstelveen werken 18 medewerkers. Ardenberg verzorgt de backoffice en verleent ondersteuning aan haar winkelformules. De organisatie voert de administratie en verzorgt de in- en verkoop en het logistieke traject voor deze formules.


Tags

ERP