05-04-2012

Campagne ‘Nederland Verdient Online’ gelanceerd

Deel dit bericht


Ondernemers met een eigen webwinkel hebben de hele wereld als afzetmarkt. Er valt voor MKB’ers nog een wereld te winnen door met gebruik van webwinkels de omzet te vergroten. Met die woorden werd namens minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) donderdag 5 april 2012 de campagne ‘Nederland Verdient Online’ gelanceerd.


Webshop

Uit onderzoek blijkt dat tachtig procent van de MKB’ers wel een website heeft. Maar ondernemers weten niet hoe ze deze uit moeten bouwen tot bijvoorbeeld een webshop. Daarom gaan MKB-Nederland, PostNL, ING en Google kleine en middelgrote ondernemingen helpen het internet beter in te zetten voor meer omzetgroei. ´Door dit initiatief worden ondernemers gestimuleerd de kansen te pakken die digitaal winkelen ze biedt,´ aldus minister Verhagen. ´Dat levert hen meer omzet en de Nederlandse economie meer banen en inkomsten op.´

Persoonlijke trainingen

Ondernemers die meedoen aan ‘Nederland Verdient Online’ krijgen voor één jaar een gratis internetadres en krijgen gratis persoonlijke trainingen over het gebruik van een webshop. Ook krijgen ze een half jaar lang een gratis webwinkel van PostNL, duizend euro advertentietegoed en begeleiding bij de advertentiecampagne van Google en honderd euro korting bij online afrekenen via ING.

Ook het ministerie van EL&I ondersteunt ondernemers die actief zijn op het internet. Zo kunnen MKB’ers meedoen met een gratis inbox-cursus en wordt via verschillende telefonische hulpdiensten gratis advies gegeven over het gebruik van ICT.
   

Tags

Internet