04-04-2012

ICTroom bouwt datacenter Martini Ziekenhuis

Deel dit bericht


Het Martini Ziekenhuis heeft computerruimte ontwerper en bouwer ICTroom geselecteerd voor het realiseren van een nieuw datacenter in het ziekenhuis in Groningen. Directeur ICT & Medische Techniek, Harm Wesseling, “Wij hebben gekozen voor een strategie met een dubbel uitgevoerd rekencentrum om binnen de eigen locatie te voorzien in maximale beschikbaarheid en performance. Daarnaast beschikken we nog over een extern uitwijk datacenter voor delayed data mirrorring om hiermee de bedrijfszekerheid en –continuïteit op een hoog niveau te kunnen houden. We hebben een aantal gerenommeerde marktpartijen gevraagd om met ons mee te denken en een flexibele, schaalbare en energiezuinige computerruimte te ontwikkelen. Het door ICTroom ingediende ontwerp was innovatief en sloot aan bij onze wensen en eisen. De leden van de projectgroep vanuit het Martini Ziekenhuis, bestaande uit deskundigen vanuit de units ICT en FZ, waren unaniem in hun keuze voor ICTroom. Het feit dat ICTroom ervaring heeft in het realiseren van kritische datacentra binnen een medische 7*24 omgeving was daarnaast eveneens een pré”.

De ICTroom directie, bestaande uit Honoré du Puy en Sander Nieuwmeijer, zijn zeer te spreken over de uitverkiezing door het Martini Ziekenhuis. “Wij steken met ons team van datacenter engineers heel veel tijd in het ontwerpen en uitwerken van hoogwaardige datacenters en computerruimten en prijzen ons gelukkig met het feit dat een nog altijd groeiend aantal klanten de inbreng van een kenniscomponent en totale ontzorging door ICTroom weet te waarderen”.

Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis voor Groningen en Noord-Drenthe. Het Martini is gehuisvest in een nieuw, energiezuinig gebouw en biedt een breed pakket medisch-specialistische zorg, in een gastvrije en veilige omgeving. Met vijf andere ziekenhuizen vormt het Martini Ziekenhuis de nationale ziekenhuisgroep Santeon.

ICTroom Company is specialist in ontwerpen, bouwen, managen, financieren en onderhouden van datacenters en computerruimtes. Dat doet ICTroom al ruim tien jaar voor een groot aantal toonaangevende organisaties. Met deze ervaring en op basis van een uniek product portfolio is ICTroom uitgegroeid tot een van de snelst groeiende bedrijven binnen de Nederlandse technologiesector. ICTroom werkt in Nederland en België en op beperkte schaal in overige omliggende landen.