03-04-2012

SecureLink vernieuwt netwerkinfrastructuur bij SIDN

Deel dit bericht


SecureLink vernieuwt netwerkinfrastructuur bij SIDN met Juniper Networks switches en routers. SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) is verantwoordelijk voor de administratie en het beheer van alle .nl-domeinen. Alles bij elkaar heeft SIDN ongeveer zestig servers draaien voor bijna vijf miljoen .nl-domeinen. Het afgelopen jaar heeft SIDN haar hele netwerkinfrastructuur vernieuwd.

Het productienetwerk van SIDN is verspreid over drie locaties, twee in Arnhem en een in Ede. Die zijn verbonden via een driehoek van eigen glasvezels. Deze vezels zijn met WDM apparatuur van MVR verbonden voor het transport van zowel ethernet als fiber channel verkeer. De core routers en firewalls zijn van Juniper Networks, net als de switches en firewalls voor het kantoornetwerk. Op de uplink verbindingen naar het internet worden tevens load balancers van F5 Networks ingezet.

Juniper Networks speelt een centrale rol in de nieuwe netwerkinfrastructuur. De oplossingen van Juniper Networks zijn in eerste instantie ontwikkeld voor de telecomsector, waardoor het extra belangrijk is om geen downtime te hebben. Bovendien is alles gebaseerd op dezelfde versie van het relatief eenvoudige netwerkbesturingssysteem JunOS.

Ervaringen vanuit SIDN
Tot een jaar geleden hadden wij meerdere leveranciers," vertelt Cees Toet, de IT-directeur van SIDN. "Dat maakte het beheer niet altijd even makkelijk. Met name aanpassingen in onze infrastructuur leverden problemen met de interoperabiliteit op. Vandaar dat wij eind 2010 een aantal offertes hebben aangevraagd om onze hele infrastructuur te vervangen, inclusief de kern. Wij zijn begonnen met de core firewalls. Die deden niet wat wij verwachtten en wat ons beloofd was. Daarom wilden wij ook met een nieuwe leverancier in zee. Inmiddels is die transitie bijna helemaal afgerond. SecureLink is binnen een jaar onze preferred partner geworden."

End-of-Life
"Het gebeurt niet vaak, dat een organisatie in één keer alles vervangt," zegt Marco Barkmeijer van SecureLink. "Zeker niet in combinatie met de overstap naar een nieuwe leverancier en dienstverlener. De systemen die SIDN gebruikte waren end-of-life en ondersteunden geen IPv6 en geen Power-over-Ethernet (PoE). SIDN heeft nu de allernieuwste systemen staan. Daarmee hebben zij de beste functionaliteit in huis, met een minimum aan beheer."
  

Tags

Netwerken