27-03-2012

Telefonie, video en webcommunicatie toegankelijk voor de iPad

Deel dit bericht


Alcatel-Lucent Enterprise introduceert OpenTouch Conversation-software waarmee medewerkers eenvoudig en zonder onderbreking kunnen switchen tussen verschillende bedrijfscommunicatiediensten. Denk hierbij aan het versturen van berichten, delen van data en telefoon- en videogesprekken. OpenTouch Conversation (OTC)-software biedt al deze diensten nu ook aan op privé-apparaten, zoals smartphones en tablets. Organisaties kunnen hierdooreenvoudig inspelen op de ‘bring your own device’ (BYOD)-trend die gaande is.


Uit onderzoek van IDG Connect blijkt dat 91 procent van de IT-professionals en managers wereldwijd hun iPad gebruiken voor communicatiedoeleinden op het werk.

Met OTC krijgen medewerkers nu de mogelijkheid om eengesprek te starten op een bedrijfstelefoon, over te stappen naar een videoconferentie op een PC of tablet en het tenslotte af te ronden via een mobiele telefoon.Medewerkers hoeven hun gesprekken niet meer af te breken en opnieuw op te starten, wanneer zij switchen tussen verschillende apparaten. Er hoeven ookniet meer speciaal afspraken te worden gemaakt voor het opzetten van een videoconferentie. Met OTC kunnen participanten snel en eenvoudig worden toegevoegd aan een gesprek of kennissessie. Het resultaat is efficiëntere communicatie en betere samenwerking binnen organisaties.

OTC is een interactieve software-interface, die voortbouwt op het OpenTouch communicatie-platform. De applicatie is ontwikkeld voor verschillende platforms en zal als eerste worden geïntroduceerd voor de iPad – zowel voor WiFi als 3G. De gebruiksvriendelijke gebruikersinterface werkt intuïtief en biedt tegelijkertijd de benodigde beveiliging en beheermogelijkheden die een IT-manager nodig heeft.

“IT-afdelingen krijgen steeds vaker de vraag van eindgebruikers naar toegang tot organisatie-applicaties vanaf een mobiel apparaat naar keuze”, zegt Brian Riggs, research director bij Current Analysis. “Wat betreft unified communication (UC)- en collaboration-software betekent dit het beschikbaar stellen van telefonie, videoconferenties en andere UC-functies op privé-apparaten. OpenTouch Conversation helpt de OpenTouch-architectuur van Alcatel-Lucent Enterprise bij het gebruik van UC.”

Alcatel-Lucent Enterprise heeft met OpenTouch Conversation een gebruiksvriendelijke interface gemaakt, die er op elk apparaat hetzelfde uitziet en op dezelfde manier werkt. Op het scherm is een tijdslijn te zien met recente, huidige en toekomstige conversaties, afbeeldingen van de belangrijkste contactpersonen en een specifieke ‘plek’ waar de huidige conversatie plaatsvindt. Daarnaast is er real-time informatie over de beschikbaarheid van andere mensen die aan het gesprek kunnen worden toegevoegd. Op deze manier is de status van alle betrokkenen direct zichtbaar.

Maud Holvast, Country Sales Director bij Alcatel-Lucent Enterprise, zegt: “OpenTouch Conversation maakt gebruik van de kracht van smartphones en tablets en combineert dat met alle vormen van communicatie op één intuïtieve en eenvoudig te gebruiken interface. Deze nieuwe oplossing draagt bij aan de evolutie van unified communications en BYOD. Op dit moment hebben de meeste mensen die hun iPad zakelijk gebruiken alleen toegang tot e-mail. Met OTC kunnen medewerkers veel meer met hun tablet of smartphone.”

OTC is eerst alleen beschikbaar voor de iPad, maar zal snel beschikbaar worden voor andere platforms waaronder Windows, MacOS, Android iOS, BlackBerry en Microsoft-smartphones.

Alcatel-Lucent Enterprise richt zich op het creëren van een veilige en innovatieve bedrijfsomgeving in combinatie met BYOD. OTC bevindt zich op dit moment in de testfase en is vanaf juni 2012 beschikbaar voor implementatie.
 

Tags

Telecom