13-05-2011

Maatschappelijke rol van ICT-professionals centraal tijdens World Computer Congress (WCC) 2012

Deel dit bericht


Er is wereldwijd veel aandacht voor ICT-ontwikkelingen, maar weinig voor de mens achter de technologie. Dit terwijl zonder ICT-professionals innovatie en benutting van nieuwe technologieën niet mogelijk is. Reden voor de International Federation for Information Processing (IFIP) en het Nederlandse platform voor ICT-professionals Ngi om de maatschappelijke rol van ICT-professionals als centraal thema te kiezen voor het World Computer Congress (WCC) 2012. Dit congres vindt volgend jaar van 24 tot en met 26 september 2012 voor het eerst plaats in Nederland. Op 31 mei aanstaande presenteren IFIP en Ngi in Amsterdam de hoofdthema’s van WCC2012.

WCC is internationaal een begrip. Ongeveer 1.500 professionals uit de hele wereld bezoeken het tweejaarlijkse congres. De eerste editie vond plaats in 1959. Er is sinds die tijd veel veranderd. ICT heeft zich ontwikkeld tot fundament voor innovatie en een belangrijke motor van de economie. Zonder ICT geen democratie, effectieve gezondheidszorg of persoonlijke ontwikkeling. De mens achter de technologie heeft echter een sleutelrol. ICT-professionals staan tenslotte aan de basis van een veilige, betrouwbare, innovatieve en duurzame informatiemaatschappij. WCC2012 stelt voor het eerst de cruciale rol van ICT-professionals centraal. Het congres heeft dan ook de titel ‘Putting the IT Professional First: Towards a Secure, Reliable and Informative Society’ gekregen.

IFIP, dat wereldwijd meer dan 800.000 ICT-professionals vertegenwoordigt, en Ngi presenteren op 31 mei 2011 in Dauphine in Amsterdam de hoofdthema’s van WCC2012, zoals maatschappelijke veiligheid, ICT-opleidingen en het huidige tekort aan ICT-professionals. Daarnaast gaan beide partijen in op de korte- en langetermijnagenda’s van overheden die voortkomen uit deze thema’s. Deze zijn mede gebaseerd op de Europese Digitale Agenda. WCC2012 biedt een uitgebalanceerd aanbod aan keynotes, workshops en plenaire en paneldiscussies.