09-05-2011

Bedrijven die IT-strategie duidelijk formuleren presteren beter

Deel dit bericht


De jaarlijkse zoektocht naar de Best Managed Companies van het Nederlandse midden- en grootbedrijf heeft dit jaar een prestigieuze groep van ruim twintig nieuwe winnaars opgeleverd. Deloitte organiseerde het Best Managed Companies programma dit jaar voor de vierde keer, samen met de Kamer van Koophandel, VNO-NCW, TiasNimbas Business School en Management Team.

De consultants van Deloitte constateren dat bedrijven die hun IT-strategie duidelijk hebben geformuleerd en hun personeel actief betrekken bij het bedenken van IT-oplossingen beter presteren. Ook bestaat er een sterk verband tussen het kunnen binden van medewerkers op sleutelposities en het succes van de organisatie. “Bedrijven die personeel kunnen behouden, kennen de behoefte van hun klanten beter en boeken daardoor weer een hogere omzet”, aldus Michaël Kortbeek, voorzitter van de KvK Midden Nederland en juryvoorzitter van Best Managed Companies.

Op basis van de door Deloitte opgebouwde bedrijfsdossiers hebben een regionale en vervolgens landelijke jury bepaald welke bedrijven voldoen aan de standaarden van Best Managed Companies. Winnaars in 2011 zijn onder andere CheapTickets en trainingsbureau Schouten & Nelissen. Alle deelnemers ontvangen een uitgebreide bedrijfsanalyse. “We merken dat organisaties graag willen winnen, maar ook erg geïnteresseerd zijn in de feedback”, vertelt Will Reijnders, hoogleraar marketing aan de TiasNimbas Business School. “Dankzij de uitvoerige bedrijfsanalyse verkrijgen ze ook goed inzicht in de verbeterpunten binnen het bedrijf.”

Ruim dertig winnaars van eerdere jaargangen die werk hebben gemaakt van de aanbevelingen, zijn door de jury als Requalified Winnaar aangemerkt. Acht bedrijven wonnen dit jaar voor de vierde keer op rij en mogen zich nu Gold Member noemen. “Dit zijn succesvolle bedrijven die toonaangevend zijn in hun branche”, concludeert jurylid Arjen de Koning, directeur van de Paradigit Groep. Tijdens de Awards Ceremony op 17 juni zullen de Best Managed Companies winnaars formeel worden gehuldigd.

Over Best Managed Companies
Best Managed Companies programma richt zich op niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen met een omzet van minimaal 10 miljoen euro, waarvan het management ook een aandeel in het bedrijf heeft. Naast omzetgroei heeft Best Managed Companies speciale aandacht voor de thema’s strategie- & beleidsvorming, organisatie & processen, besturing & beheersing, informatietechnologie en mensen & cultuur.

Op www.bestmanagedcompanies.nl vindt u meer informatie over het programma en een overzicht van nieuwe winnaars en requalified winnaars van 2011.