30-04-2011

Winst Ericsson verdrievoudigd

Deel dit bericht


Ericsson heeft het eerste kwartaal afgesloten met een omzet van 53 miljard Zweedse kronen. Dit is een groei van 17 procent ten opzichte van vorig jaar. De sterke vraag naar mobiel breedband, met name naar het multi-band RBS6000 base station, draagt bij aan deze omzetstijging. De nettowinst groeide van 1,3 miljard naar 4,1 miljard kronen. De winstgevendheid van de Networks divisie verbeterde met een EBITA-marge van 20 procent en een omzet van 33,2 miljard kronen (+35 procent). De vraag naar mobiel breedband resulteerde in groei in de helft van de regio's waar Ericsson actief is.

Ericsson had in het eerste kwartaal geen last van de aardbeving in Japan. De wereldwijde supply-keten is deels afhankelijk van Japan. Ericsson verwacht wel leveringsproblemen van bepaalde onderdelen. Hiervoor is een aantal maatregelen getroffen en tevens zoekt men naar alternatieven.

Verschuiving
Wereldwijd verschuift de business van GSM naar 3G en LTE. Vijf van de tien regio's groeiden, te weten de Verenigde Staten, India, Japan, Korea en Rusland.

"In 2010 hebben we hard gewerkt ons marktaandeel in 3G uit te breiden en hebben ons marktaandeel van meer dan 50 procent in 4G/LTE weten te handhaven. Het gebruik van GSM zal nog jaren blijven bestaan, maar we zullen het grootste deel van de investeringen zien verschuiven naar 3G/WCDMA en 4G/LTE", concludeert Hans Vestberg, CEO van Ericsson.
 

Tags

Mobility